maanantai 10. joulukuuta 2012

Pinkeät piparit.

Leivoin eilen varmaan elämäni isoimman satsin pipareita (valmistaikinasta tietenkin..)! Käsi on tosin käynyt piparipurkissa aina, kun on silmä välttänyt. Ei ole enää iso lasipurkki kantea muoten täynnä..
Aion myös tehdä jotain isoa ja kolmiulotteista. Kuusisakarainen kuusi supistui kolmisivuiseksi, kun yksi kuusenpuolisko paloi, toinen halkesi ja kolmas muuten vain epäonnistui. Koristelu kammottavaa, koska..
..käytin kaiken koristelu-energian tähän! Se on piparirobotti! Haaveilin robotin (idean bongasin Kotivinkistä nro?/11) kokoamisesta jo viime jouluna ja olen ylpeä, että jaksoin kokeilla idean toteuttamista nyt. Kovin pinkkikuorrutteinen siitä tuli, mutta istuu vakaasti ja tyytyväisesti hymyillen. Kokoaminen onnistui pikeerillä (isohko satsi: 1 kananmunan valkuainen ja n.4dl tomusokeria, vatkaa 3min ajan ja lisää muutama tippa sitruunamehutiivistettä, lisää tahtoessasi elintarvikeväriä).
Robotin "varaosista" tuli moderni piparkakkutalo alvaraaltomaiseen tyyliin. Se on varmaan juopuneen arkkitehdin tönö? Oikealla ylijäämäpiparitönöäkin pienempi koppi - kuka tunnistaa miksi ja mitä varten?
Aivan oikein! Mukimökit! Tein kaksikappaletta. Eivät ole niin hienoja kuin mallimökit (not martha: a tiny gingerbread house), mutta mökin kokoamistaidot eivät parempaan kyenneet. Melko isot tuvat tuli, tarttee vähän isommat mukit, jotta mukiin mahtuu juomistakin. Tai ehkä vain pistän mökit suuhun, ei tuo tunnu kovin käytännölliseltä, eh? No tulipahan testattua ja hauskaa oli!
PS: Tässä todistetta ainakin hieman parantuneista piparkakkutalojen kokoamistaidoista. Kolme joulua sitten ei pysynyt kyllä mökki kasassa, vaikka olisi kuumaliimalla pystyttänyt. Nimesinkin tämän aikanaan piparkakkutaloksi suoraan Tsernobylistä!

14 kommenttia:

 1. Tsernobyl-mökki takasi tämän päivän naurut. Kiitos! :D Jotenkin tuo kuva näyttää yllättävän tutulta, on tainnut meidänkin piparitalon seutuvilla vaikuttaa sama laskeuma vuosien takaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Ole hyvä! :D Piparkakkutalojen laskeumat ja rappeumat ovat varmasti tuttuja ilmiöitä monen kotikokin keittiössä..;)

   Poista
 2. Olen lukenut nyt pari kertaa blogiasi. Meilläkin on pari piparia jo leivottu mutta piparkakkutaloa en ole viitsinyt kokeilla tehdä kun pari vuotta sitten kävi samallalailla kuin sinulle. Sekin taisi olla suoraan tsernobylistä :) mutta taidankin tehdä pojilleni robotit. Singaporelaiset kiittää ideasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! :) Ja tervetuloa mukaan, toivottavasti vierailet jatkossakin :)

   Poista
 3. Voooiiih miten söpöjä nuo piparkakkumökit! Pitää varmaan itekki kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile toki :) ne ovat myös hyviä harjottelukappaleita mökin rakentamisessa ;)

   Poista
 4. Robotti on niin hieno, että raaskiiko sitä edes syödä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Raskii, avomies jo odottelee päivää, jona siihen saa käydä käsiksi :D

   Poista
 5. Ai ai.. nyt pisti pahan.. tehdäkkö pojalle jouluksi piparilinna vai tuollainen robotti.. :/ voi olla että robotti vie voiton.. alkoi ihan kutkuttamaan sormia että pitäiskös sitä tänään laitta piparitaikinat tulemaan.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee kummatkin! :D Vaikka nyt toinen, lähempänä joulua toinen. Olen varma, että se on sen arvoista! ;)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.