maanantai 17. joulukuuta 2012

Joulukuusen rakennusta osa 1.

Jos on iso muovikuusi, se tarvitsee oksilleen paljon koristeita. Aina ennen olen ollut sitä mieltä, että kaunis kuusi kantaa vain toisiinsa mätsääviä koristeita. Nyt yllätin itseni tahtomalla kaikkea erilaista, kaikissa väreissä, muodoissa ja materiaaleissa. "Mitä enemmän väriä, iloa ja sekamelskaa, sitä parempi!" Tänä jouluna hillitty kuusi saa jäädä unholaan. Tässä ensimmäinen erä uusista kuusenkoristeista.
Tein huopakoristeita: punaisen tähden (malli: the Purlbee), pullean talotönösen (inspiraatio: Sew Mama, Sew!) ja poron, josta tulikin peura (malli: linkki hukassa, jos tunnistat lähteen, vinkkaa linkki!). Tai bambi.
Tämä on todellinen käsityöimmeisen kuusenkoriste! Liimasin lankaa massapallon ympärille. Puikot syntyivät grillitikuista (katkaise ja vuolla pää terävämmäksi) ja litteistä helmistä (malli: craftster.org).
Helppoja ja hauskoja kierrätyskoristeita saa, kun liittää ripustuslenkit mihin vain krääsään kuten barbin luistimiin tai pikkuisiin eläinleluihin (ohje: Curbly: sparkly glittery animal christmas ornaments).

16 kommenttia:

 1. No mä kans mietin, et meiän kuusi on ihan tylsä ku siin on vaan kaupasta ostettuja koristeita, eikä yhtään semmosta ns. omaa koristetta. En varmaan ehdi enää tänä vuonna tekemään itse uusia koristeita, mutta kiitos hyvistä vinkeistä ensi vuodelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta kyllähän sitä vaikka yhden koristeen ehtii aattoiltana telkkua katsoessa tehdä! :) siitä se sitten lähtee, parin joulun päästä kauppakoristeet syrjäytyy itsetehtyjen tieltä ;)

   Poista
 2. Ihania koristeita. Itsekin olen huomannut, että maku muuttuu joulukoristeidenkin suhteen. Hyvähän se vaan on, ei jämähdä paikoilleen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) aivan ja kun säilyttää myös vanhat niin on jatkossakin varaa valita millä tyylillä kuusensa tahtoo koristella ;)

   Poista
 3. Oi, miten suloisia koristeita! Poro-peura-bambi on mun suosikki :)

  VastaaPoista
 4. Suloisia koristeita, noita on varmasti hauska näpertää :)
  Meillä ei taaskaan kuusta ole, kun ei olla edes kotona jouluna, mutta kyläpaikassa todennäköisesti pääsemme jälleen kerran kuusen koristelemaan, tosin ei näin hienoilla koristeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) oli kyllä todella hauskaa, pientä iltapuuhaa :)

   Poista
 5. Kivoja koristeita olet tehnyt! Pitääpä itsekin nytten tehdä tuollainen lankakeräkoriste, kun se on niin kiva.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) tee pois, se on tosi kiva ja nopea tehdä :)

   Poista
 6. Mun suosikki on myös tuo lankakerä. Taidan tehdä pari pukinkonttiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, lankakeräpalloja pukinkonttiin, se onkin hyvä! :)

   Poista
 7. That woolen ball is a really cool Christmas decoration! Love it! I'm going to have to make couple next year as gifts. I "read" your blog a couple of times a week because you've got really clever stuff and such good ideas. It's nice to see people like you who really make the most of materials they've got and recycle. Keep it up! xxx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, that woolen ball is also my fav! :) I'm honored by your comment, it's kinda funny that someone non-Finnish would read my blog. Please leave a comment in the future as well if you would like to :) Merry Christmas to you!

   Poista
 8. Ooh. Talo ja Bambi on mun suosikit.

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.