torstai 24. tammikuuta 2013

Kynäile koru.

Jokaisella on varmasti penaalissa, kynätörpössä tai piirongin laatikossa kynänpätkiä, joilla ei ole enää mitään käyttövirkaa. Antakaa niille puukynille uusi elämä vaikkapa tällaisena hauskana kynäriipuksena!
Tee kynästä koru näin: teroita tai katkaise puukolla kynä lyhyemmäksi. Teroita pää (ei liian teräväksi!). Leikkaa suikale nahkaa, huopaa tai kangasnauhaa. Liimaa kynän päähän suikale ns. riipuslenkiksi. Liimaa lenkin ympärille toinen lenkki. Lopuksi sivele pari kerrosta väritöntä liimaa, askartelulakkaa tai vaikka kynsilakkaa kynän päähän, niin ainakaan ei terä pääse tuhrimaan vaatteita. Anna kuivua. Valmista!
Nyt vasta esitelty kynäriipus kuului viime vuoden puolella "taiteilija-asuun", jonka valmistin teemabileisiin.
Asuun tein muun muassa jacksonpollock-henkisesti roiskitun tunikan. Ihmisen ilmoilla olen pidin tuota tunikaa vain kyseisten teemabileiden ajan ja sittemmin se on toiminut yöpaidan roolissa.
"Taiteilija-asuun" kuului maalattujen tennareiden, tunikan ja kynäkorun lisäksi myös pientä "rekvisiittaa" - kuten tämän rintakoru. Nahkaa, lakalla kovetettuja kankaisia "värinappeja" ja pensselin pää. Pensseli oli jo tuhon oma, joten olen vain tyytyväinen, että senkin sain koristeeksi kierrätettyä.
Toispuoleisen kampauksen takia vain toisessa korvassa roikkui erikoista ilmettä tavoitteleva, pikaliimalla sommiteltu statement-korvakoru - mistä muustakaan kuin lempimateriaalistani, nahasta.
Sellainen oli se. Rento ja ei-liian-yliampuva-asu istui hauskoihin teemabileisin. Good memories.

13 kommenttia:

 1. Tosi kiva tuo tuunaamasi tunika! Mitä maalia siihen roiskit? Minä tein ajat sitten vanhoista puukynistä korvikset (http://lookingforclementines.blogspot.fi/2011/12/kierratyskorvikset.html) kaverille lahjaksi. Voisi ottaa uusiksi niin, että valitsee lempparivärit korviksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Roiskin tekstiilimaalia, yksi väri oli akryylimaalia vedellä ohennettuna, mutta sen lisääminen oli huono idea. Suosittelen siis pelkkiä tekstiilimaaleja. Kynä-korvikset kuulostavatki kivoilta, käynpäs kurkkaamassa sinun versioitasi..:)

   Poista
 2. Upea tunika ja aivan ihana korvis! Wau! -tuula-

  VastaaPoista
 3. Hei hyvältä näyttää! :D Mitä väriä oot käyttäny tohon paitaan? :) Voisin nimittäin itse ottaa jonkun oman paidan tuunaukseen ja hyödyntää samaa ideaa hieman hillitymmillä väreillä :D

  Ja hei, osaisitko sanoa mikä olisi hyvä liima jos haluan liimata satiininauhat korkkareiden pohjiin kiinni silleen, että ne saa sitten siitä jalkapöydän päältä vedettyä ristiin ja nilkan taakse rusetille? :) Kun nuo eivät muuten meinaa pysyä jalassa ja päätin tehdä sitten tuommoisen "tee-se-itse"-kiinnitysviritelmän, mutta nauha ei oikein tahdo ainakaan erikeeperillä tai kuumaliimalla pysyä kiinni :0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) maaleista mainitsin Tuulin kommenttiin. Ovatko korkkareiden pohjat kumia, nahkaa vai muovia? Itse lähtisin varmaan kokeilemaan materiaalille soveltuvaa pikaliimaa. Satiininauha on niin ohutta, että sen pysymistä ja kestämistä voisi vahvistaa liiman ohella joko liimaamalla sen päälle ja hiukan reunoille esim. nahkakappaleen tai nauhaa voi kokeilla myös ommella pienin pistoin kengän syrjän reunaan? Ompelu onnistuu vahvalla langalla, sopivan vahvuisella (riippuen kengän materiaalista) neulalla sekä pihdeillä (joilla neulan pujotus onnistuu helpommin). Kengän mallista riippuen voit kokeilla myös tätä käyttämääni kikkaa (http://madambc.blogspot.fi/2010/08/pimp-my-shoes-fixing-up.html, kohta numero 15.) jota ei tarvitse kiinnittää kenkään kiinni lainkaan. Tsemppiä kenkien pysymiseen jalassa! :)

   Poista
 4. Oi, pakko saada kynäkoru! :D Ihania ideoita muutenkin.

  VastaaPoista
 5. Mulla on sama "tunika" paitsi ettei se ole tunika. Ihan virallinen H&M:n yöasu setti johon kuuluu myös harmaat kalsarit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, taidat olla oikeassa! Enpäs muistanutkaan että yläosa olikin yöasusta, koska vuosia sitten ompelin siihen keskelle vetoketjun ja pidin sitä ihan päivälläkin olovaatteena :) Nyt se sitten alennettiin takaisin yövaatteeksi ;)

   Poista
 6. Tosi kivannäköinen tuo tunika! Katsoin ensin noita keltaisia läiskiä huovutetuiksi ja siitä tulikin sitten idea, josko yrittäisi johonkin neuleeseen tehdä neulahuovuttamalla tuonnäköistä pintaa. Täytyy painaa mieleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) hauskaa, että sait idean huovutuskoristelusta, se voisikin olla aika kiva projekti! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.