perjantai 11. tammikuuta 2013

Ranneke virkaten.

Tässä postauksessani vilahti jo aikaisemmin tämä punainen rannekkeeni. Loin mallin omasta päästä (tai ainakaan en ole nähnyt vastaavaa muualla) ja voitte varmaan jo arvata: se on helppo, se on nopea ja se on myös muunneltavissa erilaisilla valinnoilla kunkin persoonaan sopivammaksi. Teet rannekkeen näin:
Tarvitset: hetken aikaa, ohutta jämälankaa (puuvillan totesin parhaimmaksi), kaposen virkkuukoukun, ison neulan päättelyä varten, sakset ja rannekkeen kiinnitykseen esimerkiksi napin tai pätkän satiininauhaa.
Tee kolme ketjusilmukkaa. Tee minijanaan ensimmäiseen ja toiseen ketjusilmukkaan kiinteä silmukka. Käännä alku ja tee yksi ketjusilmukka. Tee "tripla-kiinteä silmukka" eli pallo: ota lankaa koukulle yli ja ali esimerkiksi kuusi kertaa ennen kuin vedät langan niiden läpi (katso lisää "pörpylä"-silmukoista vaihe vaiheelta: Puff Stich Tutorial, ovat tuttuja silmukoita muun muassa näistä virkkaamistani pipoista). Tee pallon jälkeen yksi ketjusilmukka ja sen jälkeen toinen pallo. Käännä työ ja aloita alusta: ketjusilmukka, pallo, ketjusilmukka, pallo. Aloita ensimmäinen ketjusilmukasta, toinen pallo edellisrivin pallojen välistä.

Vinkki: voit myös samalla tavalla tehdä leveämmän ranneekkeen tekemällä neljä palloa per rivi.
Toista pallorivejä niin kauan, kunnes ranneke ulottuu kiertämään ranteen. Sitten tee vielä yksi rivi, koska viimeistelyssä ranneke voi kutistua vähän pituudestaan. Huomioi, että pallot pysyvät oikeilla kohdillaan. Älä päästä pallojen väliin reikiä. Älä säikähdä, vaikka ranneke voi mennä spiraalille ja rivit vonksahtelevat siksakille. Ranneke kyllä suoristuu viimeistelyssä eli rannekeen ympäri virkkauksessa. Tee 1-2 kierrosta kiinteitä silmukoita tai tahtoessasi koristeellisempaa reunaa. Lopuksi päättele langanpäät.
Viimeinen vaihe jäljellä: kiinnitä nappi ja virkkaa lenkki (eli ketjusilmukoita lenkiksi ja niiden ympäri kiinteitä silmukoita). Tai valitse satiininauhakiinnitys. Tai nepparit. Pätkä tarranauhaa. Tai vaikka korulukko. Rannekkeen voisi vielä vaikka koristella helmin, strassein, niitein tai pienin riipuksin!

Tein punaisen rannekkeen lisäksi myös keltaisen version, mutta siitä tuli paksumman langan takia melko jykevä. Kokeilin myös kahden ohuen langan yhdistelmää, mutta siitä tuli kutiseva. Eikä se ole edes kovin nätti. Mutta mustasta rannekkeesta pidän, se on juuri ihana tähän kylmään vuodenaikaan.

4 kommenttia:

 1. Huippututorial! Kaunis, yksinkertainen lahjaidea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja :) Aivan, sopisi vallan mainiosti mm. ystävänpäiväylläriksi kaverille, siskolle, äidille.. :)

   Poista
 2. Voi kun ihana! ♥ Punainen on oma lempparini. Näitähän voi tehdä vaikka millä silmukoilla, pieni pitsi olisi sievää!

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.