keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Vuoden muistot.

Pistin vuoden 2012 pakettiin. Laatikon pohjalta sivuille, sivut kansioon ja kansion takaisin laatikkoon.
Olen aina ollut niitä kummallisia keräilijöitä, jotka säästävät kaikki roskat lippuset ja lappuset. Jo pienenä tyttönä aloin liimailemaan niitä vihkoihin ja sittemmin olen koonnut niistä erilaisia koosteita. Kyllä niitä vuosien albumeita on jo aika monta kertynyt ja jokaiselle on kasaantunut paljon tunne-arvoa.
Aikaisempi albumi täyttyi jo aikanaan 2011 muistolla, joten vuoden 2012 lärpäkkeet menivät omaan pieneen kansioon. Kansio oli niin ruma, että päällystin sen edesmenneeni tädin valokuvilla (scannattu ja printattu). Olen käyttänyt päällystyksissä ennenkin tädin lomakuvia - tulen niistä aina niin hyvälle tuulelle!
Kansio sisältää nyt kaikki viime vuoden leffaliput, kortit, tapahtumaesitteet, kutsut, hauskat inside-jutut, muistot Lontoon reissulta, vuoden erikoisimman ostoksen kuitin ja pari vuoden aikana tehtyä art book-minivihkoa (jotka oli muuten helppo sujauttaa kirjekuoren sisään niin ei tarvinnut vihkoon puhkoa reikiä).
Vuoden 2013 lippusia ja lappusia on alettu jo ottamaan talteen. Ala sinäkin keräämään niitä piirongin laatikkoon. Skräppää, yhdistele valokuvia, liitä muistoja biiseihin, sanontoihin, ajatuksiin.. ja tulet vielä kiittämään itseäsi, sillä tällaisista saa palautettua mieleen aikanaan niin erilaisia muistoja ja nostalgisia fiiliksiä! Muistojen havinaa kiikkustuoliin! Dementtia voi iskeä, mutta paperitodisteet muistoista eivät katoa.

18 kommenttia:

 1. Minä ostin viime syksynä (luonnos)kirjan ihan juuri tällaista tarkoitusta varten. Että voisin sinne liimailla kaikkia juttuja ja kirjoitella kommentteja ja ja ja... arvaapa monestiko olen muistanut niin tehdä... :)

  Mutta ehkä otan kehoituksestasi vaarin ja jatkan oman kirjani kasaamista! On meinaan niin hauskan näköinen tuo lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatka toki ja tee oma persoonallinen muistojen opus :) Ja eihän toki sitä tarvitse koko ajan askarrella - itsekin kerran-pari vuodessa pistän lappuset kiinni :)

   Poista
 2. Ihana <3 Itellä eivät ole noin hyvässä järjestyksessä vaan muistojen laatikossa tuhannen sekaisin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kunhan tallessa ovat niin se on jo puoliksi valmista, kyllä ne voi järjestellä sitten aikanaan hyvään järjestykseen ;)

   Poista
 3. Hauska idea ja särmikäs toteutus! :) Kauniit kannet teit kullanarvoisista kuvista.

  VastaaPoista
 4. Ihana idea. Nuorena on hyvä alottaa. c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Aivan, mitäs sitä kaikkea vanhuuteen jättämään ;)

   Poista
 5. Mulla on kans tapana säästää turhaakin turhemmat leffaliputkin, pistän ne johonkin laatikkoon ja parin vuoden päästä heitän roskiin. Pitäis varmaan kans ruveta keräämään kaikkea tommosiin albumeihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, älä enää niitä pois heitä, vaan vaali muistoja uudellalailla :)

   Poista
 6. Hei, loistava idea, kiitos! :)

  VastaaPoista
 7. Mullakin on kaikenlaisia pussukoita ja paperipusseja siellä täällä...joskus ne on yhtä kauniisti kun sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riittää, että edes joskus olevat :) ei minullakaan sentääs aina ole ;)

   Poista
 8. Onpa hauska tapa :) Varmasti jänniä muistoja jää talteen. Itse vihaan kaikkia lippulappuja ja menis hermo jos yrittäisin niitä säilytellä. Silti tekis mieli kokeilla, ehkä johonkin vihkoon jos liimailis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kokeile toki, jos ei tunnu omalta jutulta niin anna hermoille periksi ja kippaa paperinkierrätykseen :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.