tiistai 22. tammikuuta 2013

Pohjia sormuksille.

Jos sinun tekee mieli tehdä uusi sormus, mutta korutarvikkeistasi ei löydy valmista sormuspohjaa, voit harkita sormuspohjan korvaavia tee-se-itse-vaihtoehtoja. Tässä neljä ideaa erilaisista materiaaleista:
Vaihtoehto 1. Kuminauha. Leikkaa sormesi ympäryksen verran kuminauhaa ja ompele vahvalla langalla päät yhteen. Liitä liimalla tai langalla tahtomasi koriste sormukseen kuminauhan liitoskohdan päälle.
Vaihtoehto 2. Muoviset kierreseläkkeet (ai mitkä? ks. lisää tästä postauksestani). Leikkaa ja liimaa päät yhteen. Kierreseläkkeen päälle voi liimata melkein mitä vain. Itse punoin pienen "laatan" nahkapaloista.
Vaihtoehto 3. Nahka. Jos ei kierreseläkkeitä ole ja kuminauhatkin ovat loppuneet, valmista sormuspohja nahkasuikaleesta vaihtoehto ykkösen tavoin. Päiden väliin voi myös laittaa myös metallirenkaan, jolloin sormukseen voi liittää minkä riipuksen vain! Itse tein paksusta nahasta pikkuruisen sulkakoristeen.
Vaihtoehto 4. Kangas. Kun ompelet mitä vain vaatetta, tee asuun mätsäävä sormus tilkuista. Et tarvitse kuin palan kangasta, josta ompelet tahtomasi leveän suikaleen. Huomaa kankaasi joustavuus ja/tai joustamattomuus suikaleen pituuden leikkaamisessa. Sormus on oltava napakka, mutta myös helposti pois otettava. Kangassormukseenkin voi liittää päälle koristeen ompelemalla tai kangasliimalla.
Näillä vaihtoehdoilla voi tehdä rajattomasti erilaisia sormuksia, koristemahdollisuudet ovat loputtomat!
Oma suosikkini näistä neljästä taitaa olla sulkasormus. Näitä riipuspohjia tekisi mieli tehdä enemmänkin!
Coran suokkarisormus taitaa olla kangasversio, koska silloin emäntä mätsäisi koiraansa. Tein samasta kankaasta myös koristepannan sisäkäyttöön. Sitä ollaan niin nättinä ja valmiina ottamaan vieraita vastaan!

Katso lisää tekemiäni sormuksia tästä kategoriasta.

2 kommenttia:

  1. Olipas taas kivoja ideoita. Nämä laitetaan taas korvan taakse :)

    VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.