lauantai 9. helmikuuta 2013

Kahdet uudet ympyrät.

Olen huivien loputtomassa koukussa. Kun jokainen huivi on lempparihuivi ja kun niitä käyttää niin sisällä kuin ulkonakin, valioyksilöihinkin kyllästyy nopeasti. Oli siis aika valmistaa kaksi uutta huivia.
Ensin uusi huivi nro 1: jotain värikästä ja jotain virkattua. Kaksi kertaa pään ympäri kulkeva huivi.
Lankana toimi Novitan Samos. Muistuttaa kovin paljon Miami-lankaa ja pitkään luulinkin, että kyseessä oli Miami. Lankakorin pohjalta kuitenkin löytyi viimeinen ale-hamstrattu kerä, joka korjasi virheellisen tiedon.
Sitten uusi huivi nro 2: jotain tummaa, jotain paksua, jotain neulottua. (Lanka Sinooperista à 1e).
Ja tuloksena aina oikein neulosta pitkän pitkä ympyrä. Valitsin sen helpoimman jäljen, kun moniväriseeen, paksuun lankaan harvoin sopii monimutkaiset silmukat. Kokeilin kyllä montaa eriä ja suora toimi parhaiten.
Valintaan vaikutti myös se, että tein huivin jättipuikoilla nro 35 (kuvassa myös olemattomilta näyttävät bambupuikot nro 3). Valmistaja suosittelin langalle nro 8, mutta ei niitä ohjeita ennenkään ole noudatettu..
Tulipahan vihdoin kokeiltua jättiläispuikkoja! Melkoista sohimista se oli kyynerpäät kohti kattoa-tekniikalla, mutta huivi valmistui supernopeasti ja kaiken kaikkiaan huivin lopputulos miellyttää. Varma lemppari!

9 kommenttia:

 1. Upeat! ja näyttävät nii-in pehmoisilta :)

  VastaaPoista
 2. Ihana blogi! Ja ihanan aktiivinen kirjoittaja olet :) Mistä ostit nuo jättipuikot? vois kokeilla itekkin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kiva, että pidät! Sain jättipuikot sukulaisen kuolinpesästä, joten en tiedä mistä vastaavia jättipuikkoja voi ostaa :/

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Oi miten ihanat huivit! Oletko muuten kokeillut koskaan sormin neulomista tai virkkaamista? Se on aika hauskaa puuhaa, valmista tulee nopeasti ja tekotapaan tottuukin yllättävän äkkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) olen kokeillut ja itse asiassa kokeilin myös jälkimmäistä huivia tehdä ensin puikoitta, mutta päädyin kuitenkin jättipuikkoihin :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.