perjantai 22. maaliskuuta 2013

Puuterihuone osa 1/2.

Home tour-esittelyt jatkuvat. Seuraavaksi muikeasti vessa-asiaa eli siirrytään keittiöstä kodin pienimpään loossiin, kylppäriin, sisäsähköhuussiin, tai vähän esteettisimmin tilaan nimeltä puuterihuone.
Tykkään meidän kompaktista vessastamme-puuterihuoneestamme. Tykkään, koska siellä on pieniä merellisiä yksityiskohtia kuten itsetehdyt koristevene ja ankkurikello. (Tee kello cd-levystä näin: maalaa tai päällystä cd tahtomallasi kuvalla, kiinnitä kellokoneisto - valmista!)
Meillä on myös vessassa pikkutaulujani. On tussilla vedettyä merta, solmu-ohjetta ja hajuvesi-aiheita.
Tauluista ja kellosta on kehittynyt myös jonkinlainen vaihtuva mininäyttely. Pyykkipojat (kiinnitys sinitarralla niin ei tullut jälkiä seinään, mutta jaksaa silti kannatella kevyttä painoa) pitelevät esillä milloin tulostettuja kampausohjeita, milloin hiuspantoja, kaulakoruja ja milloin mitäkin muistutusta.
Baths-taulu on entinen pyyhtelineeni. Koukku katkesi ja koska pidin "mainoskyltistä" niin pistin sen kehykseen. Kirpparilla tuli sopivasti vastaan pilkkahintainen lasikehys rumine appelsiinikuvatuksineen.
Tykkään meidän vessasta, koska siellä on kiinteästi iso pyykkikaappi, jossa on useampi pyykkikori, joihin on helppo heti lajitella pyykit. Helpottaa arkea kummasti. Kuvassa oikealla on entinen kauluspaita, sittemmin koristetyynynpäällinen ja nyt pesupussien koti. Päällisestä tuli pussi, kun pistin sen roikkumaan päistään rikki menneeseen housuhengariin.
Tein vessaan myös saman mitä keittiöön: laitoin kuivauspyyhkeelle nipsutin niin ei tarvitse kirota poikkiteloin ryhtyviä ripustuslenkkejä. Ja eipä tarttenut ostaa uutta pyyhekoukkua rikkoontuneen tilalle.
Kaikista parasta kylppärissä on kuitenkin suihkuverho. Tykkään siitä enemmän mitä varmaan saisi tykätä.
Loppuun otos vessan siivousämpäristä (kun siinä esillä tönöttävät, siivousrättiin on helppo tarttua) ja dyykatusta muovikorista (päällystetty kankaalla), joka toimii säilytyskorina sekä vessapaperipyramidien tasona. Tykkään, että vararullia on vieraillakin helposti otettavissa. Mikään ei ole kamalampaa, kun olla kylässä ja huomata, että rullateline huutaa tyhjyyttään ja näkökentässä ei ole missään lisää paperia. Mieti siinä sitten mitä macgyver tekisi. (En näköjään kyennyt koostamaan tätä pläjäystä ilman huonoja vessajuttuja. Mutta ei huolta, vaikka vessa-asiaa tulee lisää, kakkososa sisältää jo ihan jotain muuta!)

2 kommenttia:

  1. Mielenkiitoinen seikkailu pienessä tilassa :)
    Piristäviä yksityiskohtia ja persoonallista, kiva on istuskella ja katsellä tuolla ympärilleen.
    Itse laitoin vessapaperit helmin koristellusta nauhasta roikkumaan katosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nuukaska :) helmin koristelu nauha kuulostaa kyllä myös kivalta ratkaisulta! :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.