perjantai 12. heinäkuuta 2013

Välipalaa.

Tein eräänlaisia välipalapatukoiden korvikkeita. En siksi, että se olisi tullut valmiita halvemmaksi. En tiedä tuleeko edes loppupeleissä teollisia terveellisemmäksi. Mutta tein, koska voin ja koska valmistaminen oli helppoa: mittaa, sekoita, paina nappia ja jauha, levitä tasaiseksi, leikkaa ja syö. Idean niin reseptiin kuin palojen kuvaamistapaan otin täältä: theKitchn: How to make 3 ingredient energy bars.
En sanoisi noita energiapatukoiksi, mutta antaahan ne vähän buustia fiilikseen silloin kuin kiukkunälkä meinaa hyökätä päälle. Vararuokaa parempaa odotellessa. Tai kiireessä. Mieskin tykkäsi, sanoi maistuvan paljon paremmalta miltä näyttää. Ohjeen mukaan 1 osa pähkinöitä - 1 osa kivettömiä taateleita - 1 osa kuivattuja hedelmiä taipui tällaiseen kokeiluun (arviolta noin 15-20 kpl): taateleita (1,5dl), sekahedelmiä (1,5dl), maapähkinöitä (0,5dl) ja auringonkukansiemeniä (1dl), jotka eivät kovin pienentyneet. Ensi kerralla kokeilen manteleita tai pekaanipähkinää yhdistettynä sekoituspussin sijaan yhteen hedelmään. Suklaarouheiden sekä kaurahiutaleiden heittäminen sekaan kiinnostaisi myös. Tai mausteiden kokeileminen! Tässähän on loputtomasti erilaisia makuvaihtoehtoja! Eikun kokeilemaan.

4 kommenttia:

  1. Nää sun "patukat" näyttää paljon paremmilta kuin inspiraatiosivulla. Ne on liian tasaisia, tuo mieleen kissanruoan :D Sun patukoista sentään näkee vähän, mitä syö :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse ajattelin ensin, että kylläpä omat näyttävät niin rouhean junteilta, kun ohjeen palat ovat taas niin nätin sileitä :D Mutta kiitos, käänsit ajatukseni toisinpäin! :) onhan se itsetehty teollista parempi ;)

      Poista
  2. Ite oon pähkinäallergikko, ja yleensä pähkylät on tärkeä ainesosa tällaisissa patukoissa. On siis jäänyt testaamatta. Nyt vasta tätä lukiessa tajusin, että mähän voin korvata ne erilaisilla siemenillä. Heureka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, pähkinät voivat olla viheliä, mutta onneksi tosiaan siemenet voivat ne korvata! :) Eikun testailemaan pähkinättömiä patukoita! :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.