sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Operaatio minimalismi osa 6.

Operaatio kohti minimalismia, matka jatkuu. Nyt pieni ote vaatteiden karsimisesta. Voin kertoa, että vaatekaapin siivous hiostavan helteisenä sunnuntaikesäpäivänä on hikistä hommaa. Ja silti sen tein!
Olen huomannut, että ennen järjestelin vaatteita enemmän. Kun oli walk-in-vaatehuone, ei siinä ollut nopeasti suljettavia ovia, joilla sekasorron olisi saanut pois silmistä. Ja nyt, kun ei meinannut ovet mennä kiinni, oli asialle tehtävä jotain. Olen aiemmin postannut useampaakin otteeseen vaatekaapin siivouksesta (esim. täällä ja täällä), joten en lähde toistamaan itseäni enää.
Kaapiston hengaripuoli on jo selkeästi siistimpi.Ja huomaatteko? Siellä on tilaa! Varmaan eka kerta sitten peruskoulun, kun hengarin saa otettua ja laitettua ihan yhdellä kädellä. Vähän turhan paljon on elämästä tuhraantunut aikaa siihen, että on pitänyt sullomalla sulloa hengareita limittäin ajatuksella, että kyllä nämä kymmenen tähän vielä mahtuu..!
Okei, tunnustan. Vähän kyllä huijasin. Hengareiden määrä ei korreloi niissä riippuviin vaatteisiin. Oivalsin, että rekkitilaa säästää, kun niputtaa samankaltaiset vaatteet yhteen. Esim. jos on kolme kapeaa trikoohametta, miksi laittaa jokainen omaan hengariin, kun menevät yhteenkin? Löytyvätkin helpommin, kun eivät ole erikseen.
Sama niputus toimii myös yläosille. Laitoin riippumaan yhteen hengariin kahdet mekot/tunikat. Tällälaillahan säästää rekkimetrejä, kun hengareiden määrä puolittuu!
Ennen vaatehuoneessani oli sisällä lipasto. Nyt on myös vaatekaapissani. Hukkatila käyttöön! Tämä matala laatikosto oli justiinsa sopiva kaapin pohjalle. Nyt on laatikoissa piilossa alus-, yö- ja urheiluvaatteet, hurraa!
Loppukevennyksenä kuva muutaman vuoden takaisesta vaatteiden siivousoperaatiosta. Voi luoja kattokaa tuota määrää! Ja tuossa ei edes ole kuvassa kaikki vaatteet mitä omistin. Järkyttävää. Jos laihduttajaa kehoitetaan ottamaan kuvia kehityksen näkemiseksi, niin sama toimii kyllä tässä minimalistisuus-proggiksessa. Tuntuu, että vaatteita on edelleen ihan ahdistukseksi asti, mutta pitkälle ollaan päästy tuosta tilanteesta. Ja matka jatkuu edelleen. Ehkä ne vielä joskus mahtuvat viikattuina ihan vain pienelle nojatuolille?

4 kommenttia:

 1. Mua on viime aikoina ruvennut ahdistamaan omien vaatteideni määrä ihan hurjasti. Pitäisi käydä läpi IHAN KAIKKI, varsinkin kun olen viimeisen vuoden aikana lihonut sen verran, että paljon vaatteita on jäänyt pieneksi (osan olenkin jo karsinut pois). Mutta kysymys kuuluu: mitä tekisin (sitten jonain kauniina päivänä kun olen saanut ryhdistäydyttyä asian suhteen) kaikille ylimääräisille vaatteille? Osan varmasti lahjoitan, mutta osasta olisi ihan mukava saada muutama euro vastineeksi. Kirpparointi ynnä muu on nyt tällä hetkellä vain poissuljettu mahdollisuuksista, koska aika ei vain yksinkertaisesti riitä mihinkään "ylimääräiseen". Mutta joo, enpä tiedä miksi tätä täällä pohdiskelen, tarkoituksenani oli vain onnitella väljästä vaatekaapista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ihan kirppispöydän pitoon ei aika riitä niin karsi kerma päältä ja laita parhaimmat vaatteet nettiin myytäväksi. Itse ainakin olen kokenut nettimyynnin (esim.tori.fi) suhteellisen helpoksi. Aikaa sekin vie, mutta ei kuitenkaan ole yhtä työlästä kuin kirppispöydän hoitaminen.

   Pohdiskelu on aina sallittua, sillähän voi syntyä hyviä oivalluksia :)

   Poista
 2. Suosittelen hei lukemaan Rinna Saramäen kirjan Hyvän mielen vaatekaappi! Aivan loistava ja mukaansatempaava kirja, jonka lukemisen jälkeen minä ainakin aloin rukata vaatekaappiani uuteen uskoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun muistutit! :) olen otteita lukenut kirjasta ja sen jälkeen tyystin unohtanut sen. Voisikin yrittää lainata sen taas luettavaksi :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.