lauantai 28. marraskuuta 2015

Joko taas pitää siivota?

Se on kumma homma, että aina pitää siivota. Ei sillä, tykkään siivota sillä kyllähän kotona viihtyy paremmin, jos on siistiä.
Ennen kuin aloitin tavaroiden karsimis -projektini parisen vuotta sitten, siivouspäivä oli todella aina kokonainen siivouspäivä. Jos aamulla aloitti, illaksi oli hyvässä lykyssä valmista. Se oli uuvuttavaa. Kaikki paikat oli roinaa täynnä ja mitään ei mahtunut mihinkään, jolloin siivoaminen vaikeutui. Sekä imurointi että pölyjen pyyhkiminen vei ihan hirveästi aikaa, kun koko ajan piti olla siirtämässä tavaraa pois tieltä. En tajunnut, että voisihan sen kaiken ajan käyttää niin paljon paremminkin. Olen tuhlannut aivan liian paljon aikaa elämästäni tavaroiden hyysäämiseen eestaas.
Nyt vihdoin sentään näen sen, että tavaramäärä on vähentynyt ja sen mukavina sivuvaikutuksina työn tulokset näkyvät myös ihan konkreettisesti arjessa ja ajankäytössä. Kun on tavaraa vähemmän ja kaapit järjestyksessä (sekä on pienempi asunto), siivouskin on luonnollisesti helpottunut. PALJON. Nykyään se, että siivoaminen ei syö enää kokonaista päivää, tarkoittaa selkeästi sitä, että aikaa säästyy kaikkeen muuhun kivempaan hommaan!
En myöskään enää stressaa sitä, jos tavarat jäävät sekaisin. Ei haittaa, niiden takaisin palauttaminen ei vie kauaa aikaa, kun mitään ei tarvitse tunkemalla tunkea takaisin paikoilleen. Se on vapauttavaa, ei tartte pelata tetristä roinamäärällä!
Tässä oli pala meidän arjesta vähän realismia. Nyt alan (taas) siivoamaan ja laittamaan kotia joulufiiliksiin!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kunpa olisin ollut aiemminkin, mutta tässäkin asiassa on parempi joskus kuin ei koskaan :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.