sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Joulu tuli kotiin.

"Ekana adventtisunnuntaina joulu saa tulla kotiin." Se on perinne, josta en poikennut tänäkään vuonna.

Viime vuonna askartelemani joulukalenteri pääsi nyt keittiöön. Siinä se on valmiina vaihtamaan luukku luukulta väriään komean siniseksi. (Ks. tästä alkuperäinen postaus tee-se-itse-kalenterista - se on helppo, vielä ehtii tehdä oman!)
Vanha tuttu on myös tämä hevosesta poro-askartelu. Luitten päälle pitäisi lisätä vähän massaa. Pyöreys lisäisi poromaisuutta. Saa olla hollilla, jos vaikka tulisi inspiraatio paranteluun. (ks. Tästä alkuperäinen postaus ennen- ja jälkeen-kuvilla.)
Yksi "joulu"koriste eli tämä pieni kranssi on ollut jo tovin esillä. Luulen, että kranssi saa jäädä esille koko talveksi, sillä ei se edes ole niin joulumainen. Ohjeeni kranssin tekemiseen löytyy tästä askartelulehdestä.
Aikaisemmin tekemäni pallot ovat myös esillä. Joukkoon liittyi Unicefin pallo väriä tuomaan. Kovin on muuten harmaa joulu!
Uutta ovat vain nämä kultaiset porot. Näyttävyyden ja koon puolesta en niitä kuuseen taida laittaa..
..vaikka jo itse joulupuun jo rakensin. En kyllä ole tainnut ennen näin aikaisin joulukuusta laittaa, mutta kun halutti. Tasolla on purkissa lisää palloja. Niitä pitäisi maalailla tai koristella lisää kuuseen.
Kuka muistaa nämä tontut? Tein ne helmistä ja huovasta. Aiemmin olivat tasoilla, nyt ripustin oksille. (Ks. postaus täältä. )
Eipä se muovikuusi näytä miltään ilman illan hämäryyttä ja valoja! Hyvää ensimmäistä adventtia!

6 kommenttia:

 1. Hurmaava joulu hiipii kotiin!
  Kivoja ideoita ja kauniit nuo kultaiset porot!

  Leppoisaa joulunodotusta täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna :) Porot ovat kyllä kauniit, ne kiinnittävät heti huomioni, kun ne kaupassa näin! :)

   Poista
 2. Tosi kiva pieni kranssi, kun ei ole ökyjouluinen.Tuohan voi olla esillä vaikka ympäri vuoden.Samoin nahkaiset sulkakorvikset on upeat.Jostain syystä nahka on yksi lempimatskuistani tällä hetkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) niin varmasti onkin, ainakin kevääseen asti :) nahka on minunkin suosikkini kaikista materiaaleista. Se on niin moneen soveltuva :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.