lauantai 14. marraskuuta 2015

DIY: näyttävät korvakorut.

Tänään on juhlat! Pitkästä aikaa. Sen kunniaksi tein asuun isot, näyttävät korvikset. Asuun (josta myöhemmin lisää) ei tuntunut sopivan mikään korulootan pari, joten uudet tein. Sulkaa, nahkaa, blingiä. Ja teinpäs samalla huvikseen helpon tutoriaalinkin, jos se vaikka innostaisi sinua tekemään omat korvikset itselle pikkujouluihin tai kaverille joulupakettiin. Vastaavasti sama toimisi myös kaulakoruna. Tai joulukuusenkoristeena!

Tee-se-itse-statement-korvakorut: Nahkasulkakorvikset glitterillä

Tarvitset: nahkaa, mittanauhan/viivoittimen, sakset, ompelukoneen, pikaliimaa, korupihdit, nyörinsulkijat (tm), välirenkaat, korvakorukoukut, glitter-kynsilakkaa (tai liimaa ja glitterhileitä).
Tee näin: Vaihe 1. Mittaa kuinka pitkät ja leveät korvakorut haluat. Jos et osaa hahmottaa kokoa, leikkaa ensin muoto paperille ja pitele paperia peilin edessä selvittääksesi pituuden. Leikkaa neljä sulan muotoista kappaletta. Ei tarvitse leikata suoraan, sinnepäin riittää. Reunat kyllä käsitellään läpi.

Vinkki: voit valita etu- ja takapuolelle erilaiset nahkajämäpalat. Elävyyttä tuo, jos valitsee vaikka taakse tummemman ja paksumman nahan ja eteen ohuemman ja vaaleamman nahan.
Vaihe 2. Aseta kaksi nahkakappaletta vastakkain, nurjat puolet vastakkain. Ompele keskeltä yhteen leveähköllä tikillä.

(Tämä kahden kerroksen taktiikka antaa isoille korvikselle vähän painoa. Jos korun valmistaa yhdestä nahkakerroksesta, tulee siitä helposti lepare, joka ei pysy korvassa suorassa. Kerroksellisuus lisää myös vähän näyttävyyttä ja elävyyttä.)
Vaihe 3. Hapsuta kerrokset, leikkaa ensin toinen puoli ja sitten toinen puoli - jos leikkaat yhtäaikaa, suiroista tulee tönkköjä.
Vaihe 4. Kun kerrokset on leikattu, leikkaa ronsisti päältä. Tee pieniä loveja, viistota ja tee reunoihin pientä epäsymmetrisyyttä. Leikkaa rohkeasti päältä, kunhan et poikki leikkaa tai ota vierekkäisiä suiroja liiaksi pois. Nypi välistä mahdolliset puoliksi irtonaiset kappaleet ja siisti reunat.
Vaihe 5.-6. Kavenna sulan yläreunaa. Laita päähän tipat pikaliimaa ja litistä nahka nyörinsulkijan väliin. Liitä päähän välirengas ja korvakorukoukku. Tarkista, että sulka asettuu korvassa suoraan. Jos ei, käännä pihdeillä varovasti nyörinsulkijaa.
Vaihe 7. Sivele reunoihin glitter-kynsilakkaa. Varo sutimasta liian laajaa pinta-alaa tai liian paksusti. Anna kuivua.

Vinkki: jos ei ole glitter-lakkaa kaapissa, tee seos liimalakasta tai läpinäkyväksi kuivuvasta askarteluliimasta ja glitterhileistä.

Vaihe 8. Toista vaiheet 2.-7. valmistaaksesi korvakorulle parin!
Valmista! Helppoa, mutta silti säkenöivän näyttävää. Näillä isoilla korviksilla lähden juhlia kohden.

12 kommenttia:

 1. Ihana idea, kiva kun laadit tutoriaalin:)

  VastaaPoista
 2. Ihanat <3 Todella juhlavan näköiset korvikset.

  VastaaPoista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nelli L15. marraskuuta 2015 klo 9.47
   Vau miten hienot. Voisi tehdä itsekkin kun noita nahanpalasia on nurkissa.

   (Poistin kommentin vahingossa. Yllä kopio Nelli L:n kommentista)

   Kiitos Nelli :) ehdottomasti tee, eipä tuo paljoa nahkaa vaadi :)

   Poista
 4. Nää on ihanat, todella simppelit ja oikeasti näyttävät <3 pakko kokeilla joskus tehdä itsekin tuommoiset. :)

  VastaaPoista
 5. Hih, mun on todella vaikea uskoa, ettei sulta muka löytynyt jo asuun sopivaa korua. Mutta hyvä, että koit asian niin, saimme kivan tutoriaalin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usko pois, ei löytynyt vastaavaa isoa mustaa paria! ;) Aika paljonhan koruja teen, mutta samaa tahtia myös vanhoja pois annan/puran. Että olehan hyvä vain tutoriaalista :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.