sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Tee itse: Pieni lahjarasia.

Tänään on jälleen aika rippijuhlien. Juhlasankari on sen verran ihana herrasmies, että lahjoin häntä ei vain yhden vaan kahden lahjan kautta. Palataan myöhemmin isompaan pakettiin ihan omana postauksenaan ja käsitellään ensin pienempi ylläri:

Sen pienen sisältöä paketoidessa huomasin ettei jemmassa ollutkaan mitään kivaa rasiaa, johon pakata.. Tehdään rasia sitten itse! Samalla varauilta kuvasin työvaiheet ylös: Näin teet pienen lahjarasian itse:
Ensin leikataan kovasta pahvista/kartongista (esim. muropaketti on mielestäni liian ohutta, kannattaa satsata vahvempaan) tahdotun kokoinen pohjaneliö ja siihen neljä laitapalaa. Laidat voivat olla hitusen pohjan sivua kaitasemmat. Kansi ja sen laitapalat ovat puolestaan pohjaa hitusen suurempia.
Kokoa esim. pakkausteipin avulla: teippaa ensimmäiset laitapalat suorassa kulmassa laitaa vasten. Kannessa laidat tulevat ulkosyrjää vasten, pohjassa pohjakappaleen päälle - näin varmistuu, että kannesta tulee pohjaa vähän suurempi ja rasian sulkeminen onnistuu mahdollisimman sujuvasti.
Teippaa laitakappeleet ensin sisä- ja ulkopuolelta. Lopuksi teippaa pohjan kulmat/nurkat ulkopuolelta.
Aseta kansi pohjan päälle ja teippaa myös kannen kulmat - kun teippaat kansi suljettuna, pystyt vielä varmistamaan, että kulmista tulee sopivat ja suorat suhteessa pohjan laitoihin. Jos päällystät rasian, kannen pitäisi jäädä vähän väljäksi.
Rasian voi päällystää askarteluteipein, lahjapaperipaloin tai vaikka sisustuskontaktin jämillä kuten minä tein.
Ja mitä sinne sisälle meni? Tein kalvosinnapit lego-auton renkaista. Luulisi sopivan nuorelle miehen alulle.
Ja lopuksi vähän lahjanauhaasuheroa päälle!

6 kommenttia:

 1. Tulipas nätin näköinen paketti. Sinä olet ahkera kun viitsit tehdä lahjarasian ihan itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) pitihän se itse tehdä, kun sopivaa ei valmiina ollut :)

   Poista
 2. Aivan mahtavat noi kalvosinnapit. Upea tuli myös rasiasta.
  Kivaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
 3. apua miten hienot kalvosinnapit! :D mistä tommosia pohjia saa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :D tilasin ne täältä: http://www.slojd-detaljer.fi , mutta ostosta on jo jonkinverran aikaa, joten en osaa sanoa löytyykö vielä valikoimasta :) (enkä uskalla tarkistaa ettei tule heräteostoksia, houkutus on kova.. :D)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.