perjantai 15. heinäkuuta 2016

Pannaripurkista kori.

Vein roskia ja toin roskia. Roskalaatikon päällä odotteli tyhjä prodepannaripurkki. No minähän otan ja puhdistan sen!
Ja tämmönen siitä sitten tuli. Kun karsi etiketit pois ja vähän saksi ympäriltä niin kestävän muovipurkin sai hyötykäyttöön. Menis vaikka ruukunsuojasta.
Vinkit muokkaukseen: poista etiketit (useimmat ovat helposti pois vedettävillä tarroilla). Viillä mattoveitsellä tai leikkaa vahvoilla saksilla yläreuna pois. Mittaa yläreunan ympärysmitta ja jaa se tasaisin välimatkoin haluttuun muotoon. Piirrä leikattavat kuviot esim. permanettitussilla (huopatussit vaan sotkee ja liukuu muovin pinnalla). Saksi kuviot ja varmista ettei reunoihin jää teräviä kohtia. Jos reunoihin jäi tussista jälkiä, ne saa aika varmasti pois kynsilakanpoistoaineella.
Aikaisemminhan olen tehnyt myös tällaisen piparireunaisen korin isommasta prodepurkista. Kori on edelleen jokapäiväisessä käytössä. Mies tipauttaa siihen johdot ja kuulokkeet niin eivät loju lattialla tiellä.
Nyt sain oman pienen johtopurkin sohvan viereen. Sinne mahtuu sopivasti tabletin, puhelimen ja läppärin johdot!

10 kommenttia:

 1. Tulipa siitä nätti ja käytännöllinen! :)

  VastaaPoista
 2. Aivan loistava idea ja kaunis lopputulos. Kivasti sopii harmaa kori sohvan väriin. Itse tein protskupurkista siskontytölle pienen nukkekodin.
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) oho, nukkekoti - se onkin jo vähän pidemmälle jalostettu kierrätys! Mahtavaa! :)

   Poista
 3. Tuostahan tuli kerrassaan hieno. Heti ajattelin kukkaruukunsuojaksi olis sopiva. Mutta toi käy mihinkä vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ruukuksi minäkin aattelin jossain vaiheessa kokeilla :)

   Poista
 4. Hauska idea! Minulla kertyy Omo-pyykinpesunestepulloja, niitä jossa ei ole kahvaa, enkä millään ole keksinyt niille jatkokäyttöä. Tietty voisi ostaa täyttöpusseja, mutta olen nyt vienyt putelit muovinkeräykseen, kun sellainen paikkakunnalle saatiin. Jos välähtää joku mahti-idea omo-pullolle, niin vinkkaa ihmeessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) hmm, mihinköhän ne sitten.. Oisko niistä jonkinlaisiksi säilytyskupeiksi? Väriähän voi vaihtaa spraymaalin avulla. Jossain olen nähnyt myös huuhteluainepulloja, jotka oli päällystetty jollain betonilla tai paperimassalla tai muulla vastaavalla ja sitten maalattu päältä. Päällystyksellä voi vähän muuttaa muotokieltä ja tuoda muoviin painoa, jolloin lopputuloksena oli aika hieno maljakko/vaasi :)

   Poista
 5. Mahtava idea. Itse pitäis jostain tuollaisesta roskasta taiteilla pieni roskis meikkipöydälle 😞
  -R-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) miniroskis kävi myös mulla mielessä! :) tosi pieneen vois käydä joku iso peduainepullokin ehkä?

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.