sunnuntai 28. elokuuta 2016

DIY: koiralle hihna.

Tuumasin etten ole tehnyt pitkään aikaan mitään meidän nelijalkaiselle kaverille. Edellinen ompelus koiralle oli pizzanmuotoinen pehmolelu ja uudelle lelulle ei (vielä) ollut tarvetta, mutta uudelle hihnalle kyllä oli!
Käytössä on ollut ostettu hihna, mutta se on melkoisen ällöhuonossa kunnossa. Parisen vuotta ompelin Vallilan jämäkaistaleesta hauskan kangashihnan, joten ajattelin miksenpä tekisi uudelleen uutta koiranhihnaa itse?
Eka ommeltu jäi vähälle käytölle, koska koin sen liian ohueksi ja kapeaksi. Nyt valitsin paksumpaa materiaalia ja leveämmässä mitassa. Oli sopivasti valmiina suikaleina (ja mikähän oli kesken jäänyt toteutus?) värikästä markiisimaista kangasta, joten yhdistelin niitä ja ompelin nelinkerroin. Toiseen päähän lenkki kädelle, toiseen päähän vahva kiinnitysmekanismi (isot papukaijalukot ovat meillä kestäneet pienellä koiralla hyvin, kun eipä tuo mummukoiran lenkkeiluvauhti enää päätä huimaa).
Käytiin Coran kanssa jo testiajamassa uusi hihna. Tuntu hyvältä kädessä. Tosin olisi voinut melkein jättää lukon hihnan ja valjaiden välistä pois ja ommella hihna suoraan valjaiden d-renkaaseen kiinni. (On muuten nuo koiranvaljaatkin ommeltu itse! Ovat olleet käytössä jo parisen vuotta!)

4 kommenttia:

 1. Onpas kiva! oon joskus aikanaa ommellut reppunauhasta pantoja ja hihnoja myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Turvanauha eli reppunauha onkin kyllä myös hyvä valinta, se jos mikä ainakin kestää :) repusta purettua nauhaa on myös noissa tekemissäni valjaissa remminä :)

   Poista
 2. Tuli hyvä talutushihna koiralle. Kyllä kelpaa lenkkeillä.

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.