maanantai 6. maaliskuuta 2017

Farkkutilkkujen hyötykäyttö.

Kaikilla on niitä huonoja farkkuja kotona. Joko on lahkeet tai peffa rikki, kulumaa siellä täällä, tahroja toisaalla. Silloin kannattaa pistää farkut palasiksi. Pienistäkin paloista ja erivärisistä tilkuista saa tehtyä monenlaista ompelusta. Vaikkapa kukkaron, penaalin tai mekkipussukan.
Farkusta jää myös kivasti jäykähköt saumat päällipuolen ja vuoren (ihana turkoosi pilkistää sieltä!) väliin kuin toppaukseksi. Tämä "toppaus" toimii erityisesti hyvin meikkipussukassa. Ei kalise meikit tasoa vasten.
Ohje tähän tilkkukukkaroon löytyy lehtipisteestä Kauneimmat Askartelut 1/17 -lehdestä - jossa on myös muuta kuin pelkkää askartelua. Sisustusta, koruja, pieniä käsitöitä - ja monta erilaista ideaa kierrättää pienetkin palat farkuista. Tämä oli yksi idea tilkuille ja toinen oli farkkukorut - ja loput ideat ohjeineen voitkin kurkata lehdestä, lehtipisteelle mars!

Tykkää ja seuraa lehteä myös Facebookissa ja Instagramissa @kauneimmataskartelut #kauneimmataskartelut

8 kommenttia:

 1. Aivan ihana pussukka.
  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. jep, farkut kannattaa vaan silputa jossai vaiheessa :) Ite tein samalla idealla repun, sormet ja saumuri ei tykänny mutta lopputulos on kiva! :D http://repsupuuhaa.blogspot.fi/2016/09/reppuselatys.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin kannattaa :) sormet voi tosiaan joutua koville, mutta onneksi jämäkän farkun saksiminen on ihan kivaa :)

   Poista
 3. Onpa hieno! Ja niin siistiä jälkeä! Mua vähän jännittää vetskarin ompelu, kun en ole sitä vielä harjoitellut. Vai onko se vain liian peloteltu aihe?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula :) turhaan jännität, siitä vain kokeilemaan. Jos mietityttää niin katso vaikka youtubista pari ohjevideota :) Kun vaihtaa paininjalan, käyttää oikeanlaista vetskaria ja lähtee helpoista materiaaleista liikkeelle niin kyll äse siitä. Ja vetskari on niin helppo ratkoa pois, jos tuntuu että pitää aloittaa ompelu alusta. Tsemppiä, ei sitä tarvitse pelätä! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.