perjantai 10. marraskuuta 2017

10 parasta jouluideaa.

Tässä kun on jo useampia blogijouluja vietetty, katsotaan kymmenen jouluista suosikkiani edellisiltä jouluilta. Ideat ovat helppoja toteuttaa yksinkertaisista materiaaleista ja nopein tekniikoin. Katsotaas:
Jouluidea 1: Liitumaalilla maalatut joulupallot (ks. postaus tästä)

Joulupalloja voi maalata uusiksi, etenkin jos värit ei passaa tai kuviot ovat menneet huonoksi. Yhtenä jouluna pistin palloihin liitumaalia. Niihin voi kirjoittaa liitukynällä viestejä ja kuoseja. Joulun jälkeen pyyhkäisee vain piirrokset pois.
Jouluidea 2: Puuhelmistä tontut (ks. postaus tästä)

Kaksi helmeä ja huovasta hiippalakki. Siitä tuli hauska tonttu. Nämä ovat olleet ikkunalaudalla, "jouluasetelmassa" ja myös kuuseen ripustettuna (pujotan langan hiippaan).
Jouluidea 3: Kirjansivuista joulukalenteri (ks. postaus tästä)

Pari joulua ollaan avomiehen kanssa tehty yhteinen joulukalenteri. Toinen aukaisee parillisina päivinä, toinen parittomana. Viime vuonna kalenteri oli tällainen. Osa jutuista ei mahtunutkaan ommeltuihin sivupussukoihin, vaan näiden lisäksi oli myös erillinen yllätyspussukka paketoitune lahjoineen. Ks. tästä postauksesta muutama idea mitä laitoin miehen luukkuihin.
Toissa vuonna tein luukut taitelluista laatikoista, paperit otin pois heitettävistä naistenlehdistä. Mainossivuista sai aika kivoja kuoseja paketteihin!  Ks. postaus tästä.

Olen tehnyt myös ns. kuvakalenterin eli geometrisen kuusen, joka on ensin valkoinen, mutta joka päivä yksi luukku kääntyy ja lopulta kuusesta tulee kokonaan sininen! Ks. postaus tästä.
Jouluidea 4: Pahvista tai muovista minikokoiset kuuset (ks. postaus tästä)

Kaksi kappaletta loveilla ristikkäin ja siitä muodostuu minikuusi. Nämä on joka joulu suosikkejani. Plussaa on myös siitä, että nämä saa "avattua" ja säilöttöä litteänä. Ei vie koristelaatikossa paljoa tilaa!
Jouluidea 5: Lankajämistä virkattu joulusukka (ks. postaus tästä)

Söpöt sukat sopii kuuseen. Virkkasin mallin omasta päästä ja tein siitä virkkaustutoriaalinkin. Myös sukat sopisivat joulukalenterin luukuksi. Kakskytäneljä pikkusukkaa ja jokaiseen karkki tai viestilappu sisää. Söpöä!
Jouluidea 6: Hamahelmistä lumitähtiä (ks. postaus tästä)

Helppo klassikko, hamahelmet! Lumitähdetkin voivat olla mustat etenkin, jos on tulossa musta joulu.
Jouluidea 7: Kierrätysmateriaaleista kranssi (ks. postaus tästä)

Sano ei styroksisille kranssipohjille. Pohjan voi tehdä myös kierrättäen! Yksi vaihtoehto on leikata pahvirengas ja kiertää ympärille vaikkapa rikkinäisiä muovipusseja. Päällystys kangassuikaleilla ja siihen koristeet päälle. Paljon ekologisempaa kuin teollisesti valmistettu styroksi. Tämän kranssin koristeet ova myös kierrätettyä, siinä on mm. valkoisia tekokukan terälehtiä uusiokäytössä.
Jouluidea 8: Candy Cane Vodka (ks. postaus tästä)

Loistava idea pikkujouluihin! Itse vein kisan palkinnoiksi. Toimii myös ilman koristelua, mutta huovasta tehdyt parrat ja lakit mielestäni viimeistelivät kokonaisuuden. Veikeät ilmestykset ja veikeä maku!
Jouluidea 9: Lankajämistä tupsukorvakorut (ks. postaus tästä)

Miniminikokoiset tupsut ovat hauskat ja kevyet korvakorut. Olisiko sinun väri joulunpunainen vai lumenvalkoinen? 
Jouluidea 10: Pahvista tonttuovi (ks. postaus tästä)

Tonttuovi on kyllä tuonut paljon iloa ja piristystä. Eikä ihme, onhan se kyllä ehdottomasti yksi tämän joulun hiteistä, niin paljon mitä hienompia tonttuoveja on näkynyt kaikkialla. Itse tehtyjä, ostettuja ja vaikkapa näin pahvista mitä itse tein. Pahvia, liimaa ja maalia. Ja ovennuppi tuikkukuoresta!

6 kommenttia:

 1. Ihania jouluideoita! Tonttuovi pitää varmasti toteuttaa töihin.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) tonttuovi on kyllä hauska, mistä lie idea alkujaan lähtenyt..:D

   Poista
 2. Kivoja ideoita. Vähän vaikuttaa sille, että pidän joulutauon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joulutauko on vallan hyvä, jos se siltä tuntuu :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.