maanantai 27. marraskuuta 2017

Kuusi kattausideaa jouluun.

Marraskuu kääntyy pian joulukuuksi. Joulu tulee ja niin tulee myös pari askarteluvinkkiä jouluisiin kattauksiin!

Esimerkiksi tämä tontun tai joulupukin vyötä imitoiva lautasliinarengas. Kaksi kartonkisuikaletta ja pahvisolki - valmista nopeasti ja helposti. Näitä valmistaa pöytään vaikka isommallekin syöjäporukalle.
Pienempään syömäkuntaan voi tehdä personifioidut paikkakortit - jokaiselle oma tonttu jollain tunnisteella. Kuka saa lankakutrit, kenellä on pusuhuulet ja kenen kasvoilta löytyy lankasankaiset silmaläsit?
Joulupäivälliselle sopii amerikkalaiseen tyyliin misteli. Sen voi vaikka saada lahjaksi ja sen voi ripustaa vaikkapa ovenkarmiin. Huovasta ommeltuna misteli kestää aikaa ja pusuja joulusta jouluun.
Jälkiruoalle tai kahvihetkeen voi somistaa yksinäiset jälkkärilusikat kartonkikuusen päälle. Kuusen voisi myös leikata paksusta servetistä - taitellusta servetistä valmistuisi monta kuusta, kun kerrokset erottaa eri lautasille.
Tämä on vekkuli lumiukko! Se on vessapaperuhylsystä tehty ja paperein päällystetty. Sisältä löytyy yllärinami. Ja hetkinen...! Mitä kalisee sisällä? Hattuun on piilotettu jotain! Sen voi pohjasta puhkaista ja taas löytyi uusi yllärinami!
Ja lopuksi glögihetkeen, siihen sopii virkattu pipari. Pienestäkin lankajämästä saa hauskan alusen pöytää suojaamaan.

Kaikkien näiden ideoiden ohjeet on julkaistu Kauneimmat Askartelut -lehden joulunumerossa 4/17.
Tykkää ja tsekkaa lisää Kauneimmat Askartelut -lehdestä Facebookista tai Instagramista @kauneimmataskartelut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.