torstai 23. marraskuuta 2017

Suklaarasiasta moneksi.

Ferrero Rocher - suklaan kuningas. Niin ylellisen hyvää, mutta niin perhanan kallista määrään nähden. Mutta nyt jos kerran hemmottelen, hinnasta viis. Ja saman tien vähän kaduin. Oikeasti, muovirasia? Foliota ja paperia? Mitä tuhlausta! Kauheasti ylimäärästä. Joten: mihinkä ne kierrättäisin?
RASIA - Kirkas, logoton muovirasia oli helppo ottaa uusiokäyttöön. Olisi voinut ottaa käyttöön vaikka sellaisenaan, mutta lisäsin siihen pikaliimalla muovisen kiven/kristallin/timantin. (Samoista muovitimanteista tein myös juhlanappikorvakorut, ks. postaus tästä).

Timantti on kuin piste iin päällä, ei näytä rasia enää pelkältä pakkausrasialta vaan astetta paremmalta. Enää tarvitsen rasian sisään karkkia tai jotain muuta pientä herkkua! Tai sitten siirrän suosiolla rasian korujen säilytyksen puolelle...
FOLIOT - Suoristin näitä ja sain heti ajatuksen.. toimisivatko käyhän miehen lehtikultana? Pakko testata!
Ja melkein, mutta ei täydellisesti (mutta täydellisyyttä köyhän miehen materiaalilta ei voi odottaakaan). Kokeilin leikkikultausta joulupallon päälle. Aikaisemmin maalattu oli kivan karheat, siihen tarttui hyvin, sileään palloon kokeilin hopeaa kääntöpuolta ja siihen folio tarttui vähän huonommin.

Isoina paloina leikkikultaus ei toiminut, mutta kun silppusi pieniksi paloiksi niin painuivat paremmin pyöreälle muodolle.  Levitin liimaa aika reilusti ja sitten laittelin sinne tänne vähän isompia paloja ja sitten täytin aukkokohdat pienemmillä paloilla. Ihan pienissä paloissa suuret pinsetit olivat avuksi palojen siirelyssä. Pinsettien kärjellä oli myös helppo painaa reunat liimaan ilman sormien sotkeentumista. Tätä täytyy kokeilla myös muihin materiaaleihin! Ainakin noita papereita jäi paljon jäljelle, on mitä testata.

PAPERIT (ks. kuva alla) - Nuo tuommoiset pienet paperiset muffinivuoat. Jos ei konvehti olisi ollut jollain liimatöhnällä kiinni paperissa, olisi vuaot voinut vaikka käyttää uudelleen itse tehtäville joulukarkeille. Mutta nyt taitoin ne kahtia ja ompelin poikkisaumalla kuusen muotoon pienille korttipohjille. Menkööt vaikka pakettikortista, eikö vain?
Joten loppujen lopuksi tästä ei onneksi mennytkään roskiin kuin repeytyneet paperivuoat ja muovirasin ympärillä ollut muoviliuska. Jes, ei enää morkkista turhasta pakkausjätteestä!

6 kommenttia:

 1. Hienosti onnistuit kierrättämään lähes kaiken. Tuosta rasiasta tuli upea ja kortitkin näyttävät kauniilta. Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Saa nähdä mitä muuta metallipapereista vielä keksisi... :)

   Poista
 2. Katos vaan - onpas hauskoja! Joulupallotkin kivempia noin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Aina vähän ehostettu joulupallo on kivempi kuin tavallinen ostopallo :D

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.