maanantai 9. heinäkuuta 2018

Kirjontakorukehys.

Löysin paikallisesta Taito Shopista ihanan pikkuruisen kirjontakaulakorupohjan! Olen nähnyt vastaavia pohjia paljon somessa ja jossain verkkokaupoissa, mutta nyt törmäsin ihan "livenä" sellaiseen. 
Pienessä pussissa pieni puinen kirjontakehys taustakiekkoineen ja pienen pieni ruuvi sekä vieläkin pienemmät mutterit. Ihanan miniatyyriä!

Mietin pitkään mitä tahtoisin korukehykseen kirjailla. Kukkia nyt ainakin, mutta mitä lisäksi? Päädyin kirjailemaan saman mitä ajattelin, kun näin korun: hell yes!
Sanoma ja kukkia. Miniminikokoisia kukkia. Lähdin liikkeelle siitä, että tein ensin tekstin ja sitten täysin kirjoin kukkia ja lehtiä taustaan niin paljon mitä sain siihen mahtumaan.

Lopuksi kirjonta koottiin ikään kuin mikä tahansa kirjailutyö. Leikataan kangas, harsitaan ja liimataan - pieni kiekko jäi työn ja taustakiekon väliin, itse kehys ei pingota työtä nimeksikään. Taustakiekko myös lukitsi työn pysyvästi. Kun liimata piti, kirjailua ei juurikaan tästä muuksi myöhemmin vaiheta. Jonkinlainen vaihdettava kehys olisikin aika mahtava!
Se on hell yes kirjonnalle, hell yes kaulakoruille, hell yes kesämekoille ja hell yes lämpimille kesäpäiville!
Seuraavaksi voisikin inspiroitua siivoamaan kirjontalangat. Tästä lankojensuosta ei paljoa yksittäisiä lankoja poimita.

Vinkkejä miten saada pysymään kirjontalangat järjestyksessä?

8 kommenttia:

 1. Voi en nyt muista, missä näin (oiskohan Strömsön Leellä)... pyykkipojan ympärille kieputettuna. Sieväksi koristeltu pyykkipoika kaiken kukkuraksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin oon nähny pyykkipoika-niksin (mut en Strömsössä). Ois kyllä hyvä! Tosin pyykkipojat vie aika paljon tilaa, jos vertaa vaikka perinteisesti pahvin ympärille kieputtamalla..:)

   Poista
 2. Mä olen totaalisen käsityötumpelo, mutta tällaista projektia ehkä uskaltaisi yrittää. Lopputulos on tosi kiva, ihana koru!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskallat varmasti yrittää, kun vain rohkenet aloittaa :) kaikki tuollaiset valmiit ja puolivalmiit pakkaukset ovat hyviä aloituspaketteja käsityötumpeloksi itseä kutsuville :) kiitti!

   Poista
 3. Wau, tämä on aivan ihana! Todella taidokas ja hienosti kirjottu, antaa kyllä inspiraatiota minullekin ;)

  VastaaPoista
 4. Minäkin olen kuolannut joskus näiden kirjottujen korujen perään somessa. Joskus yritin kehystä tilatakin, mutta en siinä onnistunut. Tosi kiva lopputulos! Onnistuit hyvin saamaan tekstin ja myös kukat pikkuruiseen työhön. Täytyypä katsella Taito-Shopista tai selvittää asiaa netistä. Kiitos sulle vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ole hyvä :) Kiva, kun kommentoit - muistutit samalla, että on ollut aikomus käydä katsomassa Taiton kivijalkamyymälästä onko samaa pakkausta veilä jäljellä. Syksyisempää versioita tekisi mieli! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.