lauantai 14. heinäkuuta 2018

DIY: Koiran pyöräkori.

Me ollaan aloitettu mummokoiran kanssa uusi harrasta kesän aikana - pienet pyöräretket!

Jo keväällä se ajatus lähti ja kävin katsomassa eläintarvikekauppojen valikoimaa. Pyöräkoreja on monenlaisia, mutta moni niistä tuntui jotenkin epäkäytännölliseltä. Joko vääränkokoiselta, huteralta tai kiinnitykseltään epäluotettavalta.

Joten pitihän sekin sitten tehdä itse!
Tulin lopputulokseen, että hankin tavallinen pyöräkorin. Se on kuitenkin tukeva, kiinteä ja tarpeeksi syvä, eli luotettavampi ja turvallisempi siis. Ja onneksi oma koira on kuitenkin kevyt kaveri, joka alittaa reippaasti korin painorajoituksen. Plus tietty korista on muutenkin hyötyä, ei vain koiran kuljetuksessa.

Joten eikun korin hankintaan, kori kiinni ja sitten pehmustuksia ompelemaan!
Lähdin liikkeellä prototyypistä. Olin varma, että kunnolla ei kannata lähteä, menee pieleen kuitenkin. Mutta vaikka köpösti ompelinkin, tuli vinksalleen ommellusta prototyypistä kuitenkin sen verran käyttökelpoinen, etten ole toista sitten tehnytkään.

Prototyypin tein täysin kierrätysmatskuista. Päällä on vanhat reikäset legginssit ja "vuorena" neulepuseron helma. Tein niistä suppilon, johon tein pohjaa kohden muotolaskoksia (koska kori kapenee pohjaa kohden).
Pohjassa on kunnon pyllynpehmike, jotta tasoittaisi kyytiä pyörässä. Mummokoira on niin kermapylly, että mitä pehmeämpi, sitä parempi. Joten ompelin väliin sekä pyyhettä että vielä fleecepeittoa. On pehmeä pohja!

Tämän korin suojapussin suuhun tein vielä "nauhakujan", joka kiristyy kivasti korin ympärille. Pysyy paremmin paikallaan. Nauhakujaan sujahti vanha kengännauha (tai kaksi päistä yhteen ommeltuna).
Itse koira pysyy kyydissä hyvin, kun hissukseen ajaa. Alku selkeästi jännitti ja hirvitti Coraa, mutta hyvin on oppinut istumaan aloillaan eikä enää yritä hyppiä korista pois. Turvallisuuden vuoksi koira on kyllä kiinni tangossa pienen pienellä lenksulla. Se ei anna paljoa liikkumavaa (tarkoituksena estää esim. nouseminen takajaloilleen), joten se auttoi paljon korin istumiskoulutuksessa. Nyt lenksua pitäisi vielä vähän modifioida valjaisiin ylemmäs, jotta pituus olisi parempi ja vielä turvallisempi. Ehkä jokin turvalukko voisi olla myös hyvä ratkaisu?

Oli hyvä idea. Ja kustannukset rapeat 8 euroa! Ei sillä olisi saanut oikeaa koirakoria edes käytettynä.

Pyöräkorin myötä on ollut vapauttavaa etenkin nätteinä kesäpäivinä, kun on voinut ottaa koiran mukaan ulos vähän pidemmälle matkalle. Ei tarvitse koirankaan tuskailla kuumassa asunnossa, kun pääsee pyörän mukaan tuulettumaan!

4 kommenttia:

 1. Hauskaa kun muutkin on näköjään opettanut koiravanhuksen pyörän kyytiin :D
  Se on niin kivaa kun koira pääsee mukaan vähän pidemmällekkin. Meillä tosin mäyräkoiraherra (15v) on vähän isompi ni ei mahdu normikoriin yritin kyllä ;). Mutta sitten löysin roskista!?! kerran etutarakan mun jopoon niin siihen sai viritettyä laatikon jossa istuinpehmuste ja lakana pehmikkeinä. Ei ole kovin siisti systeemi mutta toimii. (En edes tienny et on valmiitakin ratkasuja olemassa.) Ollaan nyt pari vuotta pyöräilty onnistuneesti :)

  Irma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Irma! Joskus "nuorempana" koriin yritin toteuttaa, mutta sitten se vähän jäi.. nyt näyttää ettei vanhuus ole uuden asian oppimisen esteenä lainkaan :D on kiva, kun voi ottaa mummon mukaan vähän kauemmas, saa mummokin uusia kulmia haisteltavakseen. Hauskaa, että löytyi roskista tarpeellinen etutarakka, vau! Kuulostaa oikein toimivalta ratkaisulta. Toivottavasti on kummallakin vanhuksella vielä paljon pyöräilyjä edessä! :)

   Poista
 2. Hyviä pyöräretkiä mummokoiralle ☺️ Kiitos vielä Kontti-postauksestasi. Olen sen jälkeen käynyt uudessa Kontissa kahdesti ja tehnyt hyviä löytöjä uuteen kotiini halvalla ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mukava kuulla, että olet käynyt Kontissa ja löytöjäkin on tullut sitä kautta kotiin. Jee! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.