perjantai 6. heinäkuuta 2018

Virkattu pikkumandala.

Kesäilta ja ei mitään tekemistä? Se hetki oli eilen. Sitten tartuin virkkauspakettiin, joka tuli joskus keväällä Mollie Makes -lehden kylkiäisenä. Paketissa oli langat, muovinen kirjailukehys ja muovinen virkkuukoukku. Ja mutta kas, taas jäi itse ohje jonnekin. Meinasin kopioida mallin kuvasta katsomalla, mutta sitten annoin crochet flow:n tulla ja tein oman mallin! Samalla kirjasin sen ylös:

Virkattu mandala kehykseen

Tarvikkeet: Jämälankoja, virkkuukoukku (langan ja käsialan mukaan), metallirengas tai kirjailukehys (halk. 10-12 cm langan ja käsialan mukaan), neula päättelyyn, sakset.
1. krs (pinkki): Tee 3 ketjusilmukkaa (kjs) ja yhdistä piilosilmukalla (ps). Tee lenkkiin 10 pylvästä ja sulje ps:lla kierros.

2. krs (fuksianpunainen): Vaihda lanka. Tee jokaisen pylvään väliin: *2 pylvästä, 1 kjs*. Jatka koko kierros *-*. Sulje ps:lla kierros.

3. krs (pinkki): Vaihda lanka. Tee jokaiseen kjs-kaareen 4 pylvästä. Sulje ps:lla kierros.

Alku on jo valmis!
Sitten tee "kukkakeskustan" ympärille vihreät "lehdet". Yksi lehti (ks. ohje alla) jokaisen pylväsryhmän väliin.
Tee jokainen lehti näin (poikkeuksena ensimmäinen, joka alkaa 4 ketjusilmukalla):

4. krs: Tee kuten pylväs, mutta kierrä lanka koukulle kolmesti. Tee samaan kohtaan kaksi kahden kierron pylvästä ja jätä viimeinen langankierto koukulle. Loppuun tulee vielä kolmen kierron pylväs. Viimeistä langankiertoa vetäessä vedä lanka kaikkien koukulla olevien kiertojen läpi. Tee loppuun 4 kjs ja siirry uuteen lehteen. Lopuksi sulje ps:lla kierros.

(Oli muuten tuo muovinen koukku ihan kamala. En edes tiedä miksi lähdin kokeilemaan onko siitä mihinkään, kun sen tiesi ettei siitä ollut mihinkään. Sama kuin olisi spagetilla virkannut.)
5. krs: Ota mukaan kehys ja virkkaa kiinteitä silmukoita kjs-kaariin. Tee jokaiseen kaareen 6 ks ja lehden kohdalle 1 kjs.
Lopuksi vedä lanka läpi, asettele mandala kehykseen ja päättele lanka nurjalle. Päättele myös muut langanpäät.
Siitä tuli iloinen kukka! Yksinkertaisempi mitä alkuperäinen malli. Jollain kivalla tavalla mukavan retro.
Tämä tuo kivaa väriä mustavalkoiseen "nurkkaan". Siinä on myös kierräriltä löytämäni ja sisustuskontaktilla teippikoristelemani keraaminen pikkupurkki (ks. postaus).

2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen, ja helppo malli. Ilman kehyksiä vois tehdä vaikka liinan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) helppo se todella on! Ja totta, menis vaikka liinastakin. Ja kerroksia vois helposti myös jatkaa, jotta tulis isompi liina :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.