maanantai 2. heinäkuuta 2018

Kurki-kietaisumekko.

Ihanaa heinäkuuta! Kuinka ihmeessä se on jo heinäkuu?

Kesäkuu päättyi ystävän valmistujaisjuhliin. Minulla ei ollut todellakaan aikomusta ommella juhliin uutta juhlamekkoa, mutta sitten yhtään yllättymättä eksyinkin kangaskauppaan ja rakastuin ensi silmäyksellä lintu- ja kukkakuvioiseen kankaaseen (jäi epäselväksi mitä se oli, myyjä kyllä mainitsi..sormituntuma on vähän kreppimäinen).

Siitä se ajatus sitten lähti. Teen kurkimekon!
Mielessä olikin pitkään pyörinyt Named Kielo wrap dress (ks. ostokaava). Ajattelin toteuttaa vähän samanlaisen kietaisumekon, mutta lyhyempänä suoralla helmalla ja levenevillä hihoilla. Kaavaa ei minulla ollut ja tapani mukaan käytin apuna jo omistamaani mekkoa. Lisäsin siihen vain sivulle kietaisulevikettä niin paljon mitä kankaassa leveyttä riitti.

Hihamalli oli minulle ihan uusi sekä vaatteena että kaavana. Vähän sokkona tuli tehtyä ja ei siitä 100 % täydellinen tullut istutukseltaan, mutta onneksi kuosi antaa peittoa epätäydellisyydelle. Levenevä hiha oli kuitenkin oiva ratkaisu, koska tuosta kankaasta istuvaa (eli lue hiostavaa) ei olisi kyllä kannattanut tehdäkään.
150 cm kangas riitti mekkoon hyvin. Lopuista suiroista sai ommeltua solmimisnauhatkin. Nauhat kiedotaan eteen tai taakse. Tykkään enemmän etupuolelle solmimisesta, jolloin etuosa rypyttyy kivasti. Taakse sidottuna look on hitusen liian japanilaishenkinen.
Ja tällainen juhla-asu siitä sitten tuli. Laukkuna uusin kierrätyslöytö (ks. postaus), kenkinä maailman mukavimmat kesäkengät (just sama oranssin sävy mitä kukissa!) ja uutuutena Jatulin Liliopsida -korvikset.
Mekko oli just sellainen mitä suunnittelinkin. Rento, väljä ja ilmava. Oli kiva olla tavoista poiketen  kuoseissa ja vähän väreissä. Mustat sukkikset oli puettava, koska isot ja vihertävän kukertavat mustelmat eivät kuuluneet asuun.
Tapani mukaan hyödynsin mekon tilkkuja miehelle. On aina kiva vähän mätsätä juhla-asut yhteen. Ja miehestäkin on kiva saada usein uusi rusetti juhliin. Ompelin rusetin ja tein taskuliinan - ja tekemällä tarkoitan ihan vain suorakulmion leikkaamista ja taittelemista. Taskuliinaa ei tarvitse mielestäni mitenkään huolitella, jos kangas ei ole purkautuvaa sorttia. Riittää, että leikatut pinnat jäävät piiloon ja kursii taittelun kokoon hakaneulalla. Neulalla voi myös kiinnittää liinan taskun sisäpuolelle, jolloin liina pysyy paikoillaan läpi juhlinnan.

Sellaiset juhlat ja juhla-asut. Sitten seuraavia juhlia odottamaan!

6 kommenttia:

 1. Siis ihan noin vaan ilman kaavaako tämän hurautit? Taitava sinä ja hieno lopputulos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ilman paperikaavoja, leikkasin kankaat toista mekkoa apuna käyttäen :) kiitos!

   Poista
 2. Tulipa kiva mekko! Toi kangas on kyllä todella kaunis ja sopii hyvin mekon malliin.

  VastaaPoista
 3. No mä jo tukehduin noihin virkkuisiin. Ja sitten pukkasi mekkoa! Ja ilman kaavoja. Aivan upea! Sulla on kyllä taito hyppysissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tukehduin sun kommenttiin :D kiitos! Älä huoli, matkalla on monesti menty metsään, ei se taito pysy aina hyppysissä ei sitten yhtään :D

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.