tiistai 25. kesäkuuta 2019

DIY: Pride-korvikset.

Pride-viikko alkoi eilen, se tuskin on mennyt ohi. Pride sitä ja pride tätä - ja nyt myös täällä!

Aikaisemmin tänä vuonna tein sateenkaari-seinäkoristekäsitöiden innoittamana pahvisen, kevyen ja kepeän seinäkoristeen (ks. postaus ja tutoriaali tästä). Sitten sateenkaaret siirtyivät lankojen kautta korvakoruiksi (ks postaus ja tutoriaali tästä). Mutta ne eivät riittäneet, kävi taas se kesän tuoma ilmiö: tarvitsee lisää väriä! Kun talven tallustaa mustissa, kesällä saa ilakoida pirteämmissä sävyissä.

Joten värikkäät sateenkaarikorvikset siis! Priden innoittamana!
DIY: Sateenkaarikorvakorut

Tarvikkeet: Silkkimassaa (tai polymeerimassaa, mutta sitten se pitää kovettaa uunissa), korupiikit lenkillä, välirenkaat, korvakorukoukut, (helmet), sakset, korupihdit.

Jos et tunne silkkimassaa entuudestaan niin se on kyllä aikasta kiva massa. Sitä ei tarvitse kovettaa polymeerimassojen tavoin uunissa vaan massa kovettuu ihan huoneilmassa. Muovailu on pehmeää ja heti valmista. Kovin tarkkaa jälkeä ei saa, joten haluaa skarpit laidat ja täysin sileää jälkeä, silloin voi olla parempi valita kovempi polymeerimassa.

Lue lisää silkkimassasta tästä postauksestani.
Tee näin:

Valitse värisuora ja ota sen mukaan kustakin väristä pallo. Alimpaan väriin vähiten, päälle tulevaan eniten. Jaa pallot kahteen samankokoiseen palaan. Pyörittele palloista pötköjä. Pyri mahdollisimman samanlaatuiseen tulokseen paksuuden ja pituuden kannalta. Ota alimmas tulevat pötköt ja taivuta ne muotoonsa ja lisää kerros kerrokselta uusi pötkö edellisen viereen. Varo litistämästä pötköjä toisiinsa liikaa. Muotoile tai leikkaa saksilla alareunat siistiksi. Lisää kekselle korupiikit. Anna kuivua ja kovettua.
Kun sateenkaaret ovat kovettuneet, taivuta korupiikkien päät. Lisää tahtoessasi alle pienet helmet. Lisää lopuksi ylös välirenkaat ja korvakorukoukut. Valmista!
Superkevyet ja iloisen kepeät korvikset. Silkkimassa on muuten siitäkin aika kiva massa, että se tuoksuu jokseenkin makealta jonkun aikaa kovettumisenkin jälkeen. Kiva tuoksu, ei laisinkaan paha!

Lue lisää Helsinki Pride -tapahtumasta tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.