lauantai 19. kesäkuuta 2021

DIY: Lahjakortin paketointi

Karkkilaauntaiiiii! 

paljon karkkia - vaan ei yhtään itselle. Herkkuiloittelu lähti paketteihin. Eli oli siis parin lahjan paketointipäivä.

Nyt en tehnyt lapsille mitään itse. Alkavat olla sen ikäisiä, että on vaikea keksiä itse tehtyä. Joten ratkaisuna oli todennäköisesti hyvinkin mieleiset lahjakortit, joilla saavat valita jotain mieluista. "Pelkän" lahjakortin antaminen sellaisenaan tuntui kuitenkin vähän köpöseltä - etenkin lapselle. Joten mistä ne lapset tykkäävät, karkista tietenkin! Lahjakorttia ja karkkia päälle, siinä on jotain konkreettista iloa vaikka heti käytettäväksi. 

Pussin sijaan kylkeen lähti patukkaa, tikkaria ja sen sellaista - ja ei sanakaan: tiedän, kyllä lähti myös roskaa kylkeen. Vähän sotii karkkien mukana tuleva turha muoviroska arvoja, mutta menkööt nyt tämän kerran. Ei siihen nyt ihan irkkariakaan voinut laittaa mukaan sotkemaan kortteja.

Ja mites kaiken nitominen yhteen? Päätin tehdä pienet paperikuoret! 

Tarvikkeina vain paperi (vähän kopiopaperia paksumpaa, mutta ei kartonkia kuitenkaan), puikkoliima ja lankajämää. Väliin on hyvä treenailla paketoimista ilman muoviteippiä ja muovipintaisia lahjapapereita. Tavoite tosin olisi joskus saada käytettyä kaikki lahjapaperit ja -narut kokonaan pois, jolloin jäljelle jäisi muovittomat paketointimahdollisuudet. Voisi vaikka tehdä aina vain ja ainoastaan ekologisia paketointeja (ks. siihen vinkkejä joulun ekologisista paketointi-ideoista!)

DIY: Paperista lahjapussukka

Tämä on jo tavallaan oma klassikkonsa - mutta ihan siltä varalta, että jos siellä ei jollekin ole vielä tuttu taittelu niin nyt on! Tämän voi tehdä niin vahvasta lahjapaperista kuin myös tavallisesta paperista. Tässä kokona A4, mutta samanhan voi tehdä ihan hyvin myös isommassa tai suuremmassa koossa.

1. Taita ja liimaa paperin lyhyet sivut limittäin.

2. Taita alhaalta sivut ylös.

3. Avaa taitettu osuus vastakkaisiin suuntiin, jolloin kulmiin tulee pienet lipareet, paina ne teräviksi.

4. Taita ja liimaa taitetuts sivut limittäin. Laita liimaa myös pieniin lipareihin niin pohjasta tulee vahva.

5. Työnnä käsi pussin sisään ja avaa pohjan taitokset.

6. Taita yläreuna taitteelle ja tee rei'ittimellä reiät. Vaihtoehtoisesti reunassa voisi käyttää myös nitojaa (mutta koska menee lapselle, eipähän ole niittiä, johon loukata kätensä).

7. Täytä pussukka. Tämä on mielestäni se kivoin osuus asetella sisussälä paikoilleen.

8. Taita yläreunan taitos, pujota jämälankaa reikiin, liitä pakettikortti ja solmi lanka rusetille. Valmista!

Helppoa ja yksinkertaista. Siinä on myös helposti värikoodatut paketit. Keltainen toiselle, pinkki toiselle.

Makeaa karkkilauantaita!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.