lauantai 21. elokuuta 2021

Taidetta koiran kanssa vol 2

Taas maalataan!

Nimittäin koiran kanssa. Coran kanssa tehtiin uusi pikkuruinen taulu, ihan niin kuin lahjaksi äidille (kun mitäs meni aikaisemmin keväällä sanomaan: "mulle kans tuollainen!"). Tehtiin eka taulu Coran kanssa meille kotiin alkuvuonna ja nyt sitten maistro pääsi uudelleen hommiin.

Ks. Taidetta koiran kanssa vol 1

Homma menee pähkinänkuoressa näin: tursataan maalia canvaspohjalle. Levitetään koiran herkkua* pussin päälle. Taulu pussiin ja annetaan koiran lurputella herkku pois. Samalla maali siirtyy minne siirtyy. Lopuksi taulu pussista pois ja lopputulos on valmis. Voi itse päättää haluaako sormin mahdolliset aukkokohdat täyttää (eli ihan vain levittää viereistä maalia niin että valkoinen menee umpeen) ja haluaako kenties maalata canvaspohjan reunat myös. Itse vedin ne ylimääräisellä pinkillä.

*Maapähkinävoi on aika hyvä töhnä pussin päälle. Tähän levitin viiliä, koska se ei ole niin kaloripitoista mummokoiralle. Viili oli vähän liian kevyttä ja sitä piti levittää uudemman kerran, jotta maalit kunnolla levisivät muovin alla.

Aika paljonhan sitä voi säätää sen mukaan lopputulosta mihin alkujaankaan maalia laittaa pohjalle. On silti hauska nähdä mihin suuntaan se väri leviää eli mihin suuntaan koira kieltään työntää. Tässä nimittäin tavoittelin saada taulun yläosaan tuota violettia hallitsevaksi, mutta pinkki levisi ja violetistakin tuli enemmän purppura. Samoin sininen vähän katosi vihreän alle. Kultainen levisi hauskasti ja antaa kuultoa. Taulu välkehtiikin valossa aika kivasti, koska useassa oli jo itsessään helmiäistä mukana.

Lisäsin niittipyssyllä ja jämälangalla taakse ripustuslenkin. Jos vaikka pääsisi johonkin nurkkaan esille.

Lopuksi pieni paketointivinkki!

Yritän kovasti harjoitella 100 % kierrättäen paketoimista. Käytetty silkkipaperi sekä lahjapaperi (paperinkierrätykseen sopivaa, ei sis. muovia) uusiokäytössä. Pienet rypyt eivät haittaa. Mutta teippi haittaa, koska muovi! Joten tällainen viisto, kulmat ylös ja taitteelle -paketointi ilman yhtään teipin palaa. Ympärille jämälankaa ja pisteeksi iin päälle nätti tarra kalenterin välistä kuleksimasta.
 

2 kommenttia:

  1. Hieno! Ihan selkeä auringonlasku myrskyävällä merellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitämme :) Auringonlaskun minäkin tuossa näen, mutta ehkä jonku niityn tai laakson horisontissa :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.