torstai 12. elokuuta 2021

Puikot järjestykseen: 2 vinkkiä

Edellisessä postauksessa oli vinkki ompelijoille (ks. ompelukoneiden neuloille tyyny) ja nyt samalla linjalla niksi neulojille!

Lyhyt virsi kaunis: Kuinka laittaa puikot järjestykseen? Seuraa kaksi vinkkiä!

Erityisesti pyöröpuikot ovat aina tuottaneet vaivaa. Käytän niitä harvoin eikä niitä paljon ole, mutta silti ne edustavat ainaista sotkumyttyä, joka ei alkuunkaan houkuttele aloittamaan minkään sortin pyöröneuletta.

Monenlaista pyöröpuikkojen säilytystapaa olen kokeillut. Seinällä lokeroissa, niputettuna laatikkoon.. Mikään ei ole ollut kuitenkaan mieluinen, joka olisi jäänyt käyttöön pidemmäksi aikaa. Sittemmin kokeilin vinkkiä laittaa puikot pienen kansion kansiotaskuihin. Olikin sopivasti pieni kansio vapaana. 

Mutta tämäkin oli jotenkin huono. Eihän puikot halunneet pysyä taskuissa sisällä!

Jos taskusysteemi muuten toimii, mutta ongelmana on puikkojen pois holahtaminen - tehdään taskuihin tulppa!

Laita pyöröpuikot kansiotaskuihin ja..

..taittele taskun leveydeltä paperia sisään ja kas, ongelma on ratkaistu. 

Samalla merkkasin myös tarralla puikon koon ja pituuden. Ettei tarvitse arpoa mikä oli mikä. Tarra lähtee hyvin taskun pinnalta pois eikä jätä siihen jälkiä. Saman asian voisi tehdä myös vaalea, päälle kirjoitettava washiteippi.

Tästähän tuli yksinkertaisen nerokas säilytystapa. Ei haittaa, vaikka kansio menisi nurin - puikot pysyvät taskuissa. 

Sain myös kivasti niputettua kaikki pyöröpuikot kansioon järjestyksessä pienemmistä suurimpaan. Ah, kyllä kontrollifriikki nauttii, kun kaikki on pilkulleen järjestyksessä. Helpottaa huomattavasti kynnystä aloittaa pyöröneule (sen kerran vuodessa kun pyöröpuikkoa tarvitsen käyttää, hah).

Toinen vinkki!

Entäpä lyhyet sukkapuikot? Ne ovat aina olleet myös yksi murheenkryyni, sekaisin ja satunnaisissa nipuissa missä sattuu. Jonkinlaista järjestystä olen yrittänyt pitää kuminauhoilla, mutta sekään ei ole loputon ratkaisu. Kuminauhat löystyvät tai hapertuvat helposti.

Sitten totesin: puikotin.

Puikotin eli puikkojen ympärille kevyesti ja helposti pingotettava kuminauha (päissä vaikkapa nahasta "taskut") toimii sekä käytössä että käyttämättömänä puikkojen säilytyksessä kätevänä kaverina.

Tein ekan jo vuosia sitten (ks. pikainen tutoriaali vaihekuvineen) ja nyt tein niitä lisää. Samalla sattuman kautta huomasin, että kuminauhan voi ommella vain sivuistaan nahkaan, jolloin taskuista tulee kaksipuolisia - kuminauhan kummallekin puolelle mahtuu puikkoja! 

Kaikki pikkutarpeet ja puikot solahtavat kivasti avattavaan puulaatikkoon (jossa oli lahjaviini sisällä). Harmi, että pituus ei ihan riitä pitkille puikoille, ne ovat erikseen purkissa pystyssä hyllyn pääällä. Eikö muuten ole aika soma tuo pieni "Count on me" -metalllirasia? Siinä on sisällä silmukkamerkkejä!

Psst! Kiinnostaisivatko myös nämä: DIY-WPI-mitta / 3 x pieni lahja neulojalle
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.