perjantai 22. marraskuuta 2019

DIY: 3 x Lahja neulojalle.

Suomalaiset ovat sukkakansaa - se tarkoittaa sitä, että täällä jos missä neulotaan ihan hurja määrä sukkia. Ja toki muutakin, mutta ennen kaikkea sukkia. Se tarkoittaa, että jos ei itse neulo, tuntee varmasti jonkun joka neuloo.

Ja siksi tässä kolme itse tehtävää pikkupikkulahjaa neulojalle (tai sitten ihan vaan itselle!). Normaalisti olisin sanonut, että nämä ovat mukavan kapeaan kuoreen sujahtavia ja täydellisen kevyitä pieniä yllätyksiä vaikkapa joulukortin kylkeen, mutta koska postin lakko niin enpäs sitten sanokaan.
DIY IDEA 1: Tee-se-itse puikotin

Pistä puikot kuriin ja sujauta ympärille puikotin. Se pitää puikkosetin kasassa, mutta ihan myös käytössäkin ja etenkin matkoilla puikotin varmistaa, ettei välistä putoa silmukat pois kyydistä. Nerokas keksintö, kukahan se olikaan, joka vastaavan puikottimen ekaa kertaa toi markkinoille?
DIY IDEA 2: Rannepiika

Neulo joustava tuubi vapaavalintaisella tyylillä (tai leikkaa pätkä vanhasta neulepuseron hihasta!) ja siitä tulee piika, joka pitää huolen etteivät apuuikot ja silmukkamerkit sujahda liian kauas käsistä. Siitä ne on helppo napata työhön.

Rannepiikan sisälle voi lisätä vanhan muovirannekkeen, joka varmistaa puolestaan sen etteivät terävät päät tuikkaa vauhdissa ranteeseen. Turvallisuus ja tuskattomuus ennen kaikkea!
DIY IDEA 3: Silmukkamerkit

Nämä ovat niin söpöt, kuin karkit! Mutta ei laiteta suuhun vaan vaikkapa kavennuksien tai mallikertojen väliin niin pysyy lukumäärät neuloessa laskussa.

Lankakerämerkit voi pyöräyttää polymeerimassasta, mutta suosittelen silkkimassaa, josta tulee superkevyet merkit. Silkkimassa on myös heti käyttövalmista eikä sen kovettamiseen tarvitse uunin kuumentamista. Sähköä ei siis tarvitse lainkaan, silkkimassa kovettuu nätisti ihan vaan huoneenlämmössä vuorokaudessa.

Ohjeet tein Kauneimmat Käsityöt -joulunumeroon 7/19, se löytyy lehtipisteistä. Pikaohje puikottimeen löytyy myös tästä postauksesta. Samassa joulunumerossa on myös muuta tekemääni, mm. virkattu enkeli ja lankakeräkorvakorut. Ks. virkattu enkeli ja superhelppo kuusikoriste / virkatut lankakeräkorvakorut.

2 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.