lauantai 9. marraskuuta 2019

DIY: Kahden pukeutumistavan mekko.

Olen vihdoin saanut selätettyä ompelujumin, jihhuu! Ehkä pian myös vähennettyä hillottua kangaspinoa..

Tässä ompelin uuden pienen mekkosen ja olen tykänyt siitä kuin hullu puurosta. Sen voi pukea päälle kahdella tapaa! Toinen pukeutumistapa on erittäin hyvä vaikka siihen, kun tuntuu että ison lounaan jälkeen vatsa pömpöttää. Silloin voi vaihtaa mekon tyyliä ja pötsi menee enemmän piiloon, jihhuu.
Homman nimi on tässä: kietaistavat sivulepareet. Vähän kuin jo klassikoksi muodostunut Named Kielo wrap dress (ks. ostokaava). Sivut ovat aika pitkälti suorat ja kaarevuus lepareihin jyrkän viisto.

Ks. myös Kielo-mekosta inspiroitunut pitkähihainen kurkkijuhlamekkoni. 
Kun lepareet tuo eteen ja solmiin nauhat, voi ylimääräisen leveyden kerätä eteen. Tämä on se löysempi versio.
Ja jos lepareet vetää essumaisesti taakse ja solmii nauhat eteen (tai taakse), on look siistimpi ja suoralinjaisempi.
DIY: Kahden pukeutumistavan helppo trikoomekko

Tee näin: Leikkaa kaksi kappaletta trikoosta. M-kokoiselle yksi pituusmitta riittää, jos kangas on 150 cm. Taita kangas leveyssuunnassa nelinkerroin ja aseta keskietulinjan päälle suora toppi tai tunika kaksinkerroin taiteltuna. Mittaa vyötärön eli nauhojen sitomispaikka, se on tuo sivun "kärkikohta" ja leikkaa sen ja vaatekaavan mukaan kappaleet.

Leikkaa leikkuujämistä paloja ja yhdistä ja ompele niistä kapeat suikaleet sitomisnauhoiksi.

Ompele olkasaumat yhteen. Ompele sivusaumat yhteen, muista lisätä sivun "kärkikohtiin" nauhat. Huolittele pääntie, hiha-aukot ja helma.
Itse hyödynsin kankaan pienintäkin jämätilkkua myöten - leikkasin ja ompelin niistä huolittelut pääntiehen ja hihoihin. Kaitaleet oli helppo surrauttaa kiinni saumurilla.

Aika hyvin piiloutuu kuvioon poikkisaumat. Sattuivat hyvin mustiin kohtiin, joten ei niitä juuri näe, vaikka saumoja on pääntienkin kataleessa itse asiassa useampikin.

Tästä tuli ihan suosikkimekko. Suunnittelen jo toista versiota!

8 kommenttia:

 1. Aivan ihana mekko! Kiitos inspiraatiosta, tällainen pitäisi kyllä tehdä! <3

  VastaaPoista
 2. Tosi nätti, kumpa osaisin itsekin ommella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) alahan opettelemaan, kyllä sitä oppii, jos vain ompelukone löytyy ja vaikkapa joku kaveriksi opettamaan vaikeissa kohdissa :)

   Poista
 3. Näppärän näköinen mekko! Eikä malli vaikuta kovin vaikealta tehdäkään :) Tästä olisi helppo varioida pidempää ja lyhyempääkin. Kurkimekkokin on upea ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) vaikea se ei olut, ei todellakaan :) Kurki-versio ohi haastavampi, kun siinä on hiat, mut näin ilman hihakappaleita ompelu on helppoa, kokeile! :)

   Poista
 4. Kun klikkaan kurkimekkolinkkiä, aukeaa sivu jossa kerrotaan ettei blogilinkki ole käytettävissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei anonyymi! Kiitos tiedosta. Aiemmin ainakin linkki toimi ja en osaa sanoa miksi ei nyt, hmm.. bloggerin oma bugi? Postaus on kuitenkin edelleen olemassa: http://madambc.blogspot.com/2018/07/kurki-kietaisumekko.html?m=0 :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.