sunnuntai 3. marraskuuta 2019

DIY: Hämähäkkisormus (+ muuta itsetehtyä).

Oho, lokakuu meni. Halloween meni. Pyhäinpäiväkin meni. Viikonloppukin on jo aika pitkälti ohitse! Ja työpaikan halloweenilla höystetyt pikkujoulut tuli ja meni. Eilen niitä juhlittiin pikkumustissa.
Aina se on alkuun kaunis ajatus: uutta en ompele, vanhalla on pärjättävä.

Mutta kas, sitten iski inspiraatio. Mielessä on pitkän tovin muhinut lyhyehkö, housujen kanssa pidettävä trikoomekko, joka asustamalla menisi tilanteeseen kuin tilanteeseen.
Tulokseksi tuli se mitä lähdin toteuttamaankin. Kahden kappaleen mekko saumurilla surrauttaen. Helmaan ja hihoihin tein kaitaleet myöskin saumurilla. Pääntietä piti monta kertaa fiksata ja siinä meinasi pääntie suurentuakin liiaksi, joten lopulta leikkasin ihan toisesta trikoosta uuden, leveämmän kaitaleen.
Jotta ei kokonaisuus jäänyt ihan tylsäksi trikoomekoksi niin toki korvissa oli aiemmin viikolla tekemäni helmihämähäkkikorvakorut, päässä kissakorvapanta ja hiuksissa lepakkopompula.

Hiuspompula oli helppo tehdä, leikkasin "lepakon rungon" yhtenä kappaleena (nahasta) ja taittelin sen muutamalle taitokselle keskeltä. Asettelin hiuslenkin taakse ja liimasin nahkasuikaleen koko höskän ympärille.

Ks. hämähäkkikorvakorut tästä. 
Eikä siinä vielä kaikki!

Hämähäkkikorvakorut inspiroivat tekemään myös niille isomman kaverin! Musta harvaharja!
DIY: Hämähäkkisormus

Tarvikkeet: sormuspohja, mustaa silkkimassaa, metallilankaa, pieniä mustia helmiä, pihdit.

Tee näin: Päällystä silkkimassalla sormuspohja ja lisää hämähäkin keholle pää. Pujota neljä metallilangan pätkää kehon sisään. Anna kuivua ja kovettua yön yli huoneenlämmössä. Silkkimassa ei tarvitse uunia kovettuakseen.

Pujota jalat täyteen pieniä helmiä. Taivuta metallilangan päät lenkille niin, että helmet pysyvät langassa paikoillaan. Asettele jalat kaarevaan muotoon.
Hämähäkistä tuli niin hauska! Se oli vähän myös mun leikkikalu. Sitä kun helposti alkaa räpläämään käsillä jotain niin temän heikkihämiksen jalkoja oli kiva väännellä, heh. Huomatkaa muuten myös mun halloweenin henkeen sopivat kynsilakkakoristelut!
Tästä tuli kiva kokonaisuus. Mekkonen tulee kyllä niin käyttöön, ei vain kemuihin vaan ihan myös arkeen. Hämikset ei ehkä niinkään, ne saavat mennä nyt laatikkoon odottelemaan seuraavia teemabileitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.