torstai 14. marraskuuta 2019

DIY: Puolen tunnin pikamekko.

Tiedättekö sen tunteen, kun on jo myöhä, pitäisi iltapalalle käydä, pistää päivä pulkkaan ja rauhottua iltapuuhiin? Sen sijaan sitä yhtäkkiä inspiroituu ja päättää, että minähän alan ompelemaan! Hiusten pesusta viis, uutta ompelusta tulille!

Ja kello käy, kiire on - nukkumaan pitäisi mennä, mutta loisteputken alla (no ei meillä loisteputkea ole, mutta siltä se voisi kuvien perusteella näyttää, haha, kuvanlaatu 1/5!) ommellaan ja kuvataan. Koska valmista pitää saada ennen kuin tuutilullaa tulee.
DIY: Puolen tunnin pikamekko

Hiaton, simppeli kahden kappaleen mekko valmistuu nopeasti. Ihan vain parit saumat ja jos haluaa vetää vähän ekstraa päälle niin voi huolitella kaikki reunat.

Tee näin: Leikkaa hyvän vaatteen avulla kappaleet. Lisää tarvittaessa reilummat saumanvarat (vrt. kankaiden joustavuus). Ylijäävistä kappaleista voit leikata suikaleita, joilla voit huolitella reunat.

Perusvaatteen ja kuvassakin näkyvän "kaavavaatteen" tutoriaalin kuvavaiheineen löydät tästä.

Ompele näin: Ompele olka- ja sivusaumat (ks. linkki yllä). Ompele suikaleista/kaitaleista/kanttinauhasta kanttaukset pääntiehen, hiha-aukkoihin ja helmaan. Kanttauksen/päärmäyksen ohjeen näet tästä mekkotutoriaalista.
Ennen hiha-aukkojen huolittelua päätin paremman istuvuuden vuoksi tehdä pienet muotolaskokset. Puin mekonraakileen päälle ja nuppineulasin kainalon vierestä ylimääräisen kankaan laskokselle. Riisuin mekon, leikkasin taitteen keskeltä auki, saumuroin muotolaskoksen yhteen ja samalla leikkaantui ylimääräinen kangas pois.
Ja sitten se olikin jo valmis! Jes, perusmekko. Sopii housujen ja sukkisten kanssa. Neuletakilla ja ilman.

Kangas on muuten Paapiin palmikkoa.
Olen aika ylpeä kuinka hyvin muotolaskokset onnistuivat. Saumurilla niiden tekeminen ei ole oikein ennen onnistunut vaan pahimmillaan on mennyt ihan vinoon tai muuta sellaista tosi raivostuttavaa. Nyt meni kerralla nappiin, virheistä oppii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.