perjantai 12. marraskuuta 2021

Yhden illan makrameekranssi

Tämä on sinulle, joka ei jaksa monimutkaisia ohjeita. Sinulle, joka on kiinnostunut makrameesta, mutta et ole sitä kokeillut tai jos olet niin et koe, että haluaisit tehdä pitkiä solmeiluprojekteja. Sinulle, joka tykkäät modernin perinteisistä töistä ja sinulle, joka haluat joulufiilistä ilman, että on liian jouluista.

Tämä yhden illan makrameekranssi on silloin juuri sinulle sopiva.

Tämä on superhelppo makrameemalli, jossa tarvitaan vain kahta erilaista solmua. Ei sen enempää - ja nekin ovat helppoja. Ensin laitetaan langat yhdellä solmulla renkaaseen kiinni ja sen jälkeen käytetään yhtä ja samaa solmua. Ja pian kranssi onkin valmis!

Ja mitä parasta, sama systeemi toimii mihin kokoon vain. Voit tehdä minkäkokoisen kranssin vain, valitse metallirengas haluamasi koon mukaan.

Koko ohje löytyy Kauneimmat Käsityöt -lehden Kauneimmat joulun käsityöt -jouluekstrasta. 

Mutta vinkin voin tähän jakaa! Olen aiemmin kokenut hankalaksi saada makrameetöissä leikattua johonkin tiettyyn muotoon tai mittaan ylimääräiset pituudet langoista. Kas, kaava auttaa! Oli se sitten paperi tai pahvi, langat tulee leikattua taatusti oikeasta kohdasta eikä sakset sivalla vinoon, jos käyttää kaavaa apuna. Helppoa ja yksinkertaisen järkevääkin.
Hyvä puoli kranssissa on myös se, että se on koon lisäksi moneen väriin räätälöitävissä. Keltaisena kranssi olisi kuin aurinko! Ja jo sekaan pujotettavan nauhan väriä voi vaihtaa. Jouluna hopeaa tai perinteisempään makuun joulunpunaista, syksyllä oranssia ja pääsisäisenä vaikka iloisen vihreää?

Nyt kranssin myötä kohti käsityöviikonloppua! Mä niin aion tehdä kaikkea kivoja projekteja viikonloppuna eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.