lauantai 6. marraskuuta 2021

DIY: Kuplakynttilä puuhelmistä

Oletteko nähneet niitä sellaisia kuplakynttilöitä? Palloja yhdeksän per laita? Muoto kuin tässä, mutta kokonaan kynttilämassasta valettuna? 

Ne on hurjan kivoja! Ja niin on monen muunkin mielestä, joka paikasta näytti olevan kuplakynttilän muotin varastot tyhjänä. Yhyy, minä kun olisin halunnut kokeilla. Mutta sitten näin vilauksen puisesta versiosta! Ja ajattelin, että DIY DIY DIY!Tosin siinä välissä oli pieni tahtojen taistelu. Kunnon juupas-eipäs-mietintä tehdä vai eikö tehdä?

Tahdon tehdä puisen kuplakynttilän. 

Mutta ei mulla ole helmiä. No en tee. Enkä edes polta kynttilöitä (olen led-valojen ihminen, koska paloturvallisuus ja sisäilmahaitat). Mutta kun silti haluuuuun! 

Ja menin heti aamusta kaupoille hakemaan puuhelmiä. Kaupat aamun kiinni, koska pyhäinpäivä. Voihan hanuri! Ei sitten, en tee. Tämä on universumin kehotus: älä tee sitä.

Kotona idea kuplakynttilästä silti edelleen vainosi. Inspiraatio kyti mielessä. Ja kuten tästä nyt arvata saattaa, tein uuden reissun kaupan avattua. Kas, mutkan kautta eikun tuumasta toimeen!

DIY: Kuplakynttilä puuhelmistä

Joten ostin 3 cm puuhelmiä. Sattumoisin kahdessa reikäkoossa. Toisessa oli melko iso reikä keskellä. Ajattelin, että ne ainakin pysyvät suoremmassa tasolla ja toistensa päällä.

Liimasin kuumaliimapyssyllä ensin kaksi alinta helmikerrosta toisiinsa. Ihan pieni tippa liimaa riitti. Liimasin kerrokset päällekkäin ja sitten lopuksi yksittäin kolmannen kerroksen. Keskimmäisen helmen jätin pois ja liimasin sen tilalle kruunukynttiläkupin (onko sillä joku oikea nimikin?).

Yritin kyllä myös ensin kyhätä kuplakynttilän kasaan siiman avulla. Että ei olisi tarvinnut käyttää liimaa ja helmet saisi tarpeen mukaan joskus helposti ihan vain saksien avulla irti toisistaan ja johonkin muuhun käyttöön. Mutta ei siitä tullut mitään. Hyvä idea, huono toteutus. Ei niitä saanut millään suoraan suhteessa toisiinsa siiman avulla. Siinä yritelmässä meni vain hermot. 

Aika hauskahan siitä tuli!

Vähän tuli kuumaliimasotkua, mutta eipä sitä läheltä tarvitse kotona kattella. 

Ja kuten sanoin, en oikein polta mitään kynttilöitä, joten kuvaan pääsi tuollainen iänvanha pätkäkynttilä. Tuskin tuotakaan pätkää tuossa poltan, tässä kyse ihan vain dekoratiivisesta hökötyksestä. Joulukoristelaatikosta voisi kaivaa led-kruunukynttilän niin sitä voisi kuplassa "poltella". Sen kanssa voi pitää tuolleen lähellä kasvejakin ilman että muorin lehdet kärähtää.

Ks. myös kuvan soodamaaliruukut / päällystetty muovipurkkiruukku

2 kommenttia:

  1. Ihana idea! Menee toteutukseen. Itse olen kanssa koittanut metsästää niitä muotteja, huonolla menestyksellä😟 Mistä ihmeestä sen kruunukynttilänkupin olet hommannut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kruunukynttiläkupit ostin aikoinaan paikallisesta Sinooperista. Luulisi et niitä löytyy paremmin askartelutarvikekaupoista, vähintäänkin niistä, joista on saatavilla kynttilävalmistustuotteita :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.