sunnuntai 21. elokuuta 2022

DIY: Kuvallinen avaimenperä

Klassikkolahja-idea: avaimenperä.

Mutta tämä ei olekaan ihan tavallinen avaimenperä. Ei niin perinteinen mitä ulkoapäin voisi luulla. Se sisältää pienen salaisuuden sisällään! 

Neppari auki ja sisus paljastuu!

Se onkin kuvallinen avaimenperä! Vähän niin kuin ne avattavat medaljonkiriipukset, sisälle voi laittaa kuvan tai kaksi. Tässä on kaksi kuvaa. Päällä äiti lapsena oman äitinsä sylissä ja kääntöpuolella minä pikkuisena äidin sylissä. Ja kuten kuvista saattaa arvata, tämä oli siis piskuinen ylläripyllärilahja äidilleni.

DIY: Kuvallinen avaimenperä

Tähän tarvitsee palan ohuehkoa (kierrätys)nahkaa, nepparin, printatut pienet valokuvat, laminointilaitteen, karhunlankaa, ison ompeluneulan ja avaimenperärenkaan. Terävät sakset ovat erittäin iso plussa.

Ja miten avaimenperän kokoaa? Laminoi valokuvat vastatusten, leikkaa laminointi napakasti kuvan ympäriltä, mutta jätä ylös reilumpi kaistale pelkkää laminointimuovia. Puhko siihen ompeleille reiät. Aseta kuva taitteella olevan pikkuläpän väliin ja ompele kuva läpän väliin. Pujota taitelaita isomman nahkaläpän aukosta läpi ja pujota taitteeseen avaimenperärengas. Kuva lukittuu läpän sisään. Kiinnitä neppari paikoilleen.

Tästä tuli yllättävän särmä. Laminoitu kuva pysyy napakasti läpän sisällä. 

Samalla idealla voisi tehdä erilaisia avaimenperiä. Sisällähän ei tarvitse olla valokuva, sehän voi olla  joku muu kuvitus, vaikkapa runonpätkä tai mikseipä myös puhelinnumero ("soita tähän, jos löydät avaimen hukattuna"). Sopii siis moneen!

2 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.