keskiviikko 24. elokuuta 2022

Laserleikatut korvakorut

Korvisten intoilija (maanikko) täällä taas hei!

Nyt tulee kolmin korviksin asiaa. Kävin viime viikolla Taiteiden yössä Business Oulun FabLab:n korupajassa. Siellä pääsi suunnittelemaan omat laserleikatut korvikset! Olin positiivisesti ihmeissäni - täysin ilmaiseksiko? Kyllä! Olin valmis maksamaankin touhusta, mutta kolehtiakaan ei kelpuutettu.

Homma meni näin:

Ensin suunniteltiin paperille. Sai valita tekeekö riipuksen, avaimenperän tai korvakorut. Sitten valittiin rajatuista mahdollisuuksista muoto, väri ja mitä tekstiä siihen laitetaan ja millä fontilla. Vaikka ei ollut äärettömästi vaihtoehtoja, oli ihan hirveän vaikea valita. Onneksi suunnittelupisteen ohjaaja näki tuskani ja lupas ihanasti, että jos ei ole ruuhkaa (ja ei ollut), sain tehdä kahdet korvakorut - ihanaa, kiitos!

Paperille tehty suunnitelma siirrettiin seuraavassa pisteessä tietokoneelle. Tämä oli kiva, koska sai olla vain työnohjaajana ja lopullisen version hyväksyjänä.

Jännin osuus, itse laserleikkaus!

En ole nähnyt aiemmin kyseistä laitetta tai miten se toimii. Tässä toinen pari korviksista laserleikattavana. Tämä kävi yllättävän nopeasti, kun oli pienet kappaleet kyseessä.

Ja tällaiset niistä tuli! Vasemmassa parissa lukee kaiverrettuna Je ne sais pas (eli suomeksi en minä tiedä, tai kuten oululaisittain sanotaan ihan vaan entiiä) ja toisissa lukee läpi leikattuna makers gonna make. 

Näistä tuli suosikkini! Korujen kokoamispisteellä oli myös tuollaisia valmiita pyörylöitä, yhdistin niistä vielä pikkupallot ja kokonaisuus oli siinä. Tämä violetin väri on aika hauska, kun se näyttää eri valoissa ihan eriltä, välillä tosi tummalta viininpunaiselta, välillä taas tosi hailakalta.

Kun valitsin näihin läpileikkatut kirjaimet, tipahteli aukoista pikkuruisia, hurjan söpöjö kirjaimia! Osa selvisi kotiin asti. En yhtään tiedä mihin nämä käyttäisi. 

Ehdotuksia pikkukirjainten käyttöön? 

Kaiverrettu korvispari ei tuntunutkaan kotona enää yhtään hyvältä idealta. Punaiset pallot häiritsivät. Jostain syystä mieleen tulee vain sellainen kaupunkien info-pisteiden i-merkki. 

Helppo ratkaisu: pallot pois! Vaihdoin samalla myös matat välirenkaat kirkasvärisempiin niin mätsäävät koukkuihin paremmin. Häiritsi sekin vähän, että olivat osat ihan eriparia.

Nyt näistä palkkikorviksista tuli mukavan minimaaliset. Yksinkertaiset ilman mitään huutopalloja iin päälle.

Mutta etteivät punaiset pallot jääneet turhanpantiksi, tein niistä sitten kolmannet korvikset!

Yhdistin niihin mustat nahkahapsut. Punainen ja musta sekä kullanväriset osat, paljon parempi värikombo.

Tämä päivä meni entiiä-korviksilla. Korvisten sanomaa olisi hyvin voinut sanoa töissä palaverissa, heh.

Mutta olihan ällistyttävän kiva korupaja. Oli hienoa päästä tekemään ja näkemään jotain uutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.