perjantai 5. elokuuta 2022

Vinkki: saumurisilput hyötykäyttöön!

Ompelijoiden murheenkryyni: auttamaton leikkuuhävikki.

Mitä tehdä kaikille ihan minikokoiselle leikkuuhävikille? Saumurisilpulle? Olemattomille langanpätkille? Roskiin sekajätteisiin vai voisiko ne saada johonkin oikeaan hyötykäyttöön?

Löysin yhden ratkaisun! 

Tämä korkea rahi - on muuten myös itse ommeltu - on nyt täynnä saumurisilppua. Oi, kyllä! Hyvästi vanu, tervetuloa ultimaattinen roskien uusiokäyttö!

Ks. raitarahi - Kangas on Ikean canvasta / paksua puuvillaa.

Aikaisemmin - eli silloin kun tämän rahin ompelin vuonna 2016 - sulloin rahin täytteeksi täkkejä ja muuta sellaista kodintekstiiliä, jota tarvitsi harvoin. Lue: ei koskaan. Koska en tainnut avata rahin vetskaria kertaakaan. Vasta nyt, kun kurkkasin sisään miettien, että mitäs kaikkea rahiin tulikaan tungettua? Olihan siellä kaksi täkkiä, froteelakanaa (yäk, näitä en todellakaan muistanut), peittoa, vilttiä monenlaista. Osa lähti nyt tästä huushollista muualle, osa oli ilahduttava löytö. 

Ja nyt tilalle hyppäsi kangashävikki!

Näyttää jotenkin vähän kummailta pötkylöiltä, mutta siinä on vanhoissa sukkahousun lahkeissa kerättyä saumurisilppua ajalta x. Sinne sujahti pitkältä aikaväliltä kaikki kangashävikki, ne pienimmät tilkut ja suirot mistä ei mitään tilkkunakaan olisi voinut käyttää. Sinne meni myös reikäsiä sukkia, jopa muutama käytöstä poistettu kasvomaski (puhtaana tietenkin).

Tungin pötkylät mukavassa kierteessä rahiin. Ensin sain rahin puoliksi täyteen, sen jälkeen täytin rahia pötkylä kerrallaan - aika monta tuonne on mennyt! Nyt rahi on täynnä ja mukavan napakka. Ihan päällimmäisenä on alle 5 cm vaahtomuovipyörylä tasaamassa päällimmäiset muhkut.

Aika painava täytteestä tuli, mutta toimiipas liikutellessa (eli lähinnä siivouspäivänä) hyvänä lihaskuntopunttina. Tykkään siitä, että rahista tuli jämäkkä. Siihen voi laittaa jalat tai ihan koko pyllynsä, rahi ei mötkähdä kasaan eikä viistota toisesta laidasta maahan.

Oli täydellinen kierrätys suurelle määrälle kangashävikkiä ja saumurisilppua! Ja sukkahousuille myös!

Katso myös nämä kolme suosikkikierrätysideaani vanhoille sukkahousuille:
Solmi värillisistä sukkahousuista makrameehiuspanta
Tee sukkahousuista kukkia - tein kerran ystävälleni kestohääkimpun, seassa sukkiskukkia!
Tai käytä sukkispaloja kynsilakan poistoon - toimii paremmin kuin kerttisvanulaput!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.