maanantai 15. elokuuta 2022

DIY: Hamahelmikorvakorut

Uudet korvikset!

Olin eilen ruokakaupassa ja vastaan käveli nippanappa yläkouluikäinen tyttö, jolla oli hamahelmistä korvikset. En itse asiassa enää edes muista millaiset, mutta sain niistä silti sykähdyttävän inspiraation: meitsiki tekee hamahelmikorvikset! Hamahelmet ovat loistava materiaali ja olen yllättävän vähän hyödyntänyt niitä korumatskuna. 

Kotoa löytyi vanhoja hamahelmiä valmiina. Sitten vähän nettitaustatyötä potentiaalisista hamahelmikorvismalleista. Vähän nauratti näitä tehtäessä, että vuosikymmenet vaihtuvat, hommat silti pysyvät samana. Ihan justiinsa samoilla hamahelmialustoilla on tehty kuvioita jo 90-luvulla.

Ensin tein violetit, kaarimaiset korvikset. Yhdistin näihin ohuet ketjut tuomaan herkkyyttä. 

Tähän malliin sain inspiraation Instagramista @bydansku-tililtä.

Sitten aloin tekemään ihan samoja mustana, mutta jatkoinkin muotoa ympäri ja kaaresta tuli kranssi! Lisäsin vielä ylös nappikorvistaustojan päälle pyörylät ja avot, kokonaisuus oli valmis.

Näitä silitin eli sulatin tarkoituksella asteen liian kauan. Halusin, että nämä vähän sulaa liikaa, jotta hamahelmimäisyys vähän hälvenee. Ainakin noista pyöreistä tulee ihan lakupötköpalat mieleen, eikö? Harmi vain, että olin liian tohkeissani ja lähdin sorkkimaan reunaa liian pian sulattamisen jälkeen. Kummastakin kranssista lähti yksi helmi irti eivätkä ne tietenkään halunneet enää kiinnittäytyä paikoilleen. Vaan se ei haittaa, tippa pikaliimaa auttoi. Tietyssä valossa sen näkee, että on vähän jälkikäteen korjailtu, mutta pääosin ei kyllä huomaa, että yksi helmi on rikki ja korjattu.

Näistä tuli niin kivat. Mustat korvikset olivat testikäytössä töissä ja asioilla. Ne heiluivat jotenkin mukavasti korvissa ja tulin niistä tosi iloiseksi, kun ajattelin, että mulla on hamahelmet korvissa. Ehkä se on se hamahelmien tuoma nostalgia.

4 kommenttia:

 1. Hei. Yritin hakea mihin sinulle voi kirjottaa mutten löytäny muuta kun kommentit. Eli kun teet paljon korvakoruja oletko törmännyt muovikoukkuihin ja jos niin mistä niitä saa ? Terv. Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole itse sellaisia käyttänyt, koska ei ole ollut tarvetta, kun kirurginteräskoukut ovat itselle olleet mieluisimpia, mutta olen kuullut et sellaisiakin on olemassa. Oletko kokeillut googlata, varmasti löytyy korutarvikkeiden verkkokaupoista?

   Poista
 2. Pitää laittaa tämäkin ohje muistiin!

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.