sunnuntai 30. lokakuuta 2022

DC-Fix-muutoksia

Sunnuntai on hyvä päivä sisustusmuutoksille!

Ainakin tällaisille pienille fressauksille mitä seuraavana esitän asiasta dc-fix eli paremmin sanottuna sisustuskontakti. Edellisen tein kesällä, kun pikkuhyllykkö sai lisäaikaa uudella kontaktipinnalla.

Ks. Pikkuhyllykön muodonmuutos

Mennään suoraan asiaan:

Olohuoneessa on tuollainen roinalaatikko/kukkataso/turha välinurkkapaikka. Siinä on ollut vuosia tämä musta puulaatikko. Tuijottelin sitä tässä jo viikkoja miettien, että on jotenkin liian musta ja synkkä, kunnon pimeä kohta. 

Ja arvaatteko mitä? Se ei oikeasti ole edes musta! Se on jo kertaalleen vuosia sitten kontaktoitu.

Revin kontaktia irti miettien, että miten joskus ajattelin, että tämä on väärän värinen? Ihana puupinta!

Ja sitten toisaalta muistin myös toisen syyn laatikon päällystämiseen: ai niin, tuo kuvio. Isältä saatu puulaatikko on ollut jonkun sirkkelin (öh tai mikä lie olikaan) säilytyslaatikko. Ja sekös on sitten isolla kuvalla pitänyt painattaa puulaatikon päälle.

Ratkaisu: puukuvioista sisustuskontaktia kanteen! 

Laitoin suosiolla kaksi kerrosta, koska kuvio näkyi liian selkeäsi yhden kerroksen läpi. Ja aikaisemmista kokemuksista viisaampana en edes yrittänyt vetää väliin jotain suojapaperikerrosta. Ei siitä ikinä tule tasainen! Helpompaa ja tasaisempaa jälkeä tuli, kun uhrasi muovikontaktia kahden kerroksen verran. Sivuille en muovia laittanut, puulaatikon oma sävy on lähes tulkoon sama mitä kontaktimuovissa, joten menkööt näin.

Paljon parempi, valoisampi ja luonnollisempi. Ehkä myös pölyt näkyy vähemmän mitä mustassa, heh.

Toinen muutos!

Samalla vimmalla vedin irti marmoripintaisen kontaktin kukkatasosta irti. Lähti niin vimmalla ettei kuvaa ehtinyt ottaa. Mutta voitte kuvitella: sama taso, mutta eri kuvio. 

Tämäkin olisi puupintana ollut ihan ok itsekseen, mutta päädyin vetämään puukontaktia kokonaan tason päälle, koska edellinen oli jättänyt vähän tuhrua. Plus puupinnassa oli pieni vaurio, jonka sai piiloon kontaktilla.

Tämäkin näyttää nyt paljon raikkaammalta. 

Ruukku muuten myös vasta esitelty blogissa. Siinä on soodamaalilla uudistettu look. Ks. postaus.

Ja sitten huomio kukan takana olevaan senkkiin..

Senkin myös vapautin jo aiemmin keväällä(?) sisustuskontaktista. Siihenkin jäi vähän runtua pintaan, mutta yllättävän hyvin muovi irtosi puupinnasta, vaikka oli siinä kiinni kahdeksan vuotta!

Päällystin tämän senkin vuonna 2014 (ks. postaus - tämä on muuten nykyisin ihan hauskaa, että blogihistoria menee jo niin kauas, että ympäri tullaan, samoista jutuista saa aikaan uudet postaukset, kun tulee uudet muutoskierrokset!) valkoiseksi (koska tämäkin oli muka väärän värinen) ja ihan hyvä se oli aikansa, kunnes alkoi paikoin repsottamaan. Muovin irvistely ärsytti ja yksi iltapäivä vain aloin tuumasta toimeen: muovi irti ja pois! Kyllä siinä hiki tuli ja kynnet meni. Mutta kannatti, niin kannatti.

Muovin poiston aikana ajattelin, että mä vielä tän päällystän.. mutta ei, en muuten päällystä. Koska sisustuskontakti on muovia ja kuten näkee, se toimii jonkun aikaa, mutta ei koskaan loputtomiin. Joten parempi keino on olla ilman. Paitsi silloin, jos vaihtoehtona on täysin uuden ostaminen. Kyllä huonekalun uudistaminen vaikka sitten kontaktoimalla kannattaa, jos sillä on tavoitteena saada lisää aikaa. 


Tämä senkki muuten maksoi aikanaan yhden euron sellaisessa muuttofirman poistomyynnissä /huutokaupassa. Nykyisin olen sitä mieltä, että tämä on meidän kodin kivoin huonekalu. Kolhut ja jäljet tuovat sille vain persoonaa. Kyllä vanha huonekalu saa näyttää myös vanhalta.

Ks. myös nämä sisustuskontaktilla toteutetut muodonmuutokset:
vitriinin muodonmuutos / väliaikaisen tason muodonmuutos / senkin päällystys / pikkihyllykön muodonmuutos / ja postaus: dc-fix: mitä se on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.