maanantai 9. tammikuuta 2023

Lahjapankki osa 3: Aktivointimatto koiralle

Lahjapostaus osa kolme! (Apua, tällä tahdilla esittelen joululahjoja vielä pääsiäisenäkin!)

Ks. Lahjapankki 2022:
osa 1: Uniikit pelikortit omilla kuvilla (3 toteutustapaa) / osa 2: Kukkakoristeiset soijavahakynttilät

Tämä on aktivointimatto koiralle! Vähän kuin leikkimatto vauvalle, mutta noh - vain koiralle.

Siinä on taskuja, suikaleita, putkia, pötköjä ja vaikka minkälaista röyhelöä ja lokeroa.

Kokonaisuutena matto näyttää tältä. 

Maton härpäkkeisiin on tarkoitus piilottaa nameja. Tein piilopaikkoja paljon (no niin paljon mitä sain mattoon mahtumaan), koska Cora on sellainen koira, joka tykkää etsiä herkkuja. 

DIY: Aktivointimatto koiralle

Miten maton tein?

Ensin leikkasin pohjafleecekankaan ja ompelin siihen keskelle suikaleista röyhelöisen kukan ihan summittain vain suikaleet reunoista kiinni, ompelu keskustasta alkaen spiraalimaisesti. 

Härpäkkeet lisäsin kukan ympärille pienissä erissä. Muutama nuppineuloilla paikoilleen ja ompelu. Fleece on hyvä ja helppo, ei tartte mennä luotisuoraan niin ihan hyvältä se silti näyttää. Ompele reilulla varalla ja leikkaa lopuksi ylimääräinen reuna pois. Aplikointisakset on hyvä apuri reunojen leikkaamisessa.

Hräpäkkeiden jälkeen ompelin taustakankaan oikeat puolet vastakkain ja kääntöaukon kautta koko matto ympäri. Sisälle laitoin sellaista muovieristettä mitä on yleensä selkärepuissa. Sisälle meni noin neljän repun pehmukkeet. Tikkasin ne yhdeksi levyksi, joka oli koko mattoa vähän pienempi. Levyn tarkoitus on pitää matto suorassa - ja muuten hyvin pysyykin, vaikka koira päällä tassuilla kuopisi taskuja!

Lopuksi tikkasin vielä reunat ja suljin kääntöaukon siinä samalla. 

On muuten ihan koko helahoito kierrätetty. Pohjafleece vanhasta jättifleeceolotakin-mikä-lie-hirvityksen selkämyksestä, kaikki päälliset fleece- ja college- ym. jämistä, pohjakangas oli jotain mitä lie jämäpalaa. 

Vinkki! 

Kannattaa tehdä taskuista ym. härpäkkeistä sen kokoisia, että koiran kuono mahtuu niihin. Mikään ei saa olla sellainen, että tassu jäisi niihin kiinni. 

Plus ommella kannattaa kaikki reunat vahvistaen, jotta ei lähde pienestä venytyksestä repeämään.

Ja voin kertoa, matosta on niin tykätty!

Valokuvaaminen mahdotonta, mutta hahmotatte: kovasti yksi heiluu, etsii, kuopii ja etsii.

Olen iloinen, että toteutin tämän. Pitkään (varmaan yli vuoden) mietin maton toteuttamista, mutta en saanut aikaiseksi. Vähän himmailin, koska mietin kannattaako vanhalle koiralle enää tehdä näin työlästä hommaa, mutta toisaalta - vanha koira erityisesti tarvitsee tällaista nenätyötä vaativaa puuhastelua ja aktivointia. Cora on siinä iässä (16!!!), että ansaitsee kaikki mahdolliset leikit ja aktivoinnit.

Halusin, että maton saa nätisti pakattua pois (jotta ei loju missä sattuu pitkin päivää silmän riesana), joten lisäsin kulmaan kangasvyön, joka yltää maton ympäri. Käännän kaksi vastakkaista kulmaa keskusta kukan päälle ja sitten rullaan pötköksi, kangasnauha pötkön ympäri ja pään tarranauha sulkee koko homman. Näppärä paketti vaikka itse sanonkin. 

Ja kun aiemmin sanoin, että koko helahoito on kierrätettyä niin lisätään vielä, että niin todellakin on: myös tuota nauhaa ja tarranauhaa myöten. Kangasnauha on vanhan puuvillakassin hihnaa ja tarranauha on jostain purettua. Oli vähän rispaantunutkin, mutta tähän vielä oikein hyvä.

Ja paketista, kun oli puhe niin loppukevennyksenä leikkimaton paketointi! Tältä näytti lahja paketoituna. Laitoin ihan kuusen alle. Käärin roskakuntoiseen pakkauspaperiin, joka oli sen verran iso, että sain käärästyä rullan paperiin ilman mitään kiinnityksiä. Kun ei ole nauhoja eikä teipin teippiä, sai koira repiä ja riehua paperin auki - se oli aktivointia jo itsessään.

Katso myös nämä ommeltavat älylelut:
Älylelu eli taskullinen pehmokuutio postaus 1 ja postaus 2
Kahden minuutin piilopussi - ihan superhelppo! Sopii myös aloittelijoille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.