torstai 12. tammikuuta 2023

Lahjapankki osa 4: Rikottava yllätyspallo lahjakortille


Lahjapostaus osa neljä - kyllä vain, nämä vielä(kin) jatkuvat! 

Seuraavana tulee nimeltään YLLÄTYSPALLO. Ja ei, kyseessä ei ole vain ilmapallo - se on jotain vähän enemmän, se on RIKOTTAVA yllätyspallo lahjakortille!

Ks. Lahjapankki 2022:
osa 1: Uniikit pelikortit omilla kuvilla (3 toteutustapaa) 
osa 2: Kukkakoristeiset soijavahakynttilät
osa 3: Koiran aktivointimatto

Eli jos sinäkin joskus mietit, että miten paketoida muodoltaan niin tylsä lahjakortti vähän erilaisemmin ja yllätyksellisemmin niin tässä on yksi vaihtoehto!

Annoimme yhdelle pojalle lahjaksi pleikka-lahjakortin ja mietin, että haluan laittaa sen yllätykselliseen pakettiin - koska itse lahja taisi olla jo saajalleen tiedossa. Ajattelin ensin jonkinlaista pinjataa*, mutta se olisi ehkä ollut liian synttärimäinen. Sitten keksin: paperimassapallo

* Olen aiemmin tehnyt kaksi pinjataa: R-kirjain-pinjata / pöllö-pinjata.

DIY: RIKOTTAVA YLLÄTYSMUNA LAHJAKORTILLE

Kuinka teet sen?

Ensin tarvitsee vain puhaltaa ilmapallo, joka on lahjakorttia reilusti suurempi. Sitten se päällystetään paperilla ja vesi-liimaseoksella eli vedellä laimennetulla askartelu- tai puuliimalla. 

Itse käytin tuollaista toimistolaskurin kuittinauhaa. Sain niitä paketillisen, kun olivat menossa muuten roskiin. Oli helppoa, kun oli valmiiksi valkoista (ei tarvitse lopputulosta maalata versus jos käyttäisi sanomalehti- tai mainospaperia). Vähän revin kapeammiksi suiroiksi ja sitten vain limittäin ja kerroksittain pallon päälle.

Vinkki! Jos ei meinaa pallo pysyä tasolla paikallaan, aseta pallo jonkun renkaan tai pienen kulhon päälle. Itse käytin loppuneen pakkausteipin pahvikiekkoa, ei haitannut, vaikka se sotkeutui liimaan.

Kannattaa tehdä monta kerrosta ja antaa välillä kuivua. Taisin tehdä noin 4-5 kerrosta, mutta kerrosmäärä varmasti riippuu paperin paksuudesta ja pallon koosta. Liian paksua ei kannata tehdä, jotta pallon rikkominen ei mene liian haasteelliseksi. 

Kuivattaa voi vaikka tälleen johonkin ripustettuna.

Viimeisen kerroksen annoin kuivua yön yli seuraavaan päivään. 

Sormin kyllä tuntee, kun pallo on oikeasti kuiva ja kovettunut. Pallosta tulee myös aika kevyt!

Hauskin osuus! Leikkaa ilmapallon solmu pois ja pallo sen verran auki, että saat lahjakortin sisään. Itse lisäsin sinne myös paperipäällysteisiä karkkeja.

Ilmapallo saattaa lähteä sisältä irti tai sitten ei. Vähän ehkä petyin, kun se ei silleen tussahtanutkaan rikki leikatessa. Jotkut palat kuoriutuivat pois, osa jäi sisälle kiinni paperiin.

Lopuksi piilota leikkausaukko liimaamalla päälle muutama paperikerros. Anna kuivua.

Valmis! Niin hauska pallo - tai muna tuo taita muodoltaan olla.

Kirjoitin päälle viestin, jotta saaja tietää, että mitä pallolle pitäisi tehdä. Harmi, kun ei nyt ole vielä ole tullut puheeksi millä ja miten saada pallon rikkoi? Pitääkin ottaa asiaksi kysyä se!

Yllätyspallo kannataa pakata hyvin laatikkoon, ettei mene rikki ennen aikojaan.

Itse tein sopivan pallon kokoisen laatikon muuten litteästä laatikosta. Alla niksi miten voit muuttaa litteästä laatikosta neliön tai toisinpäin. Toimii myös niin, että liian leveästä laatikosta voi tehdä kapeamman, mutta leveämmän. 

DIY: Kuinka muutat litteän laatikon neliöksi 

Leikkaa päädystä leveän laidan päät, ylärivin oikeanpuoleisen kuvan mukaan siniset viivat osoittavat tulevan laatikon uuden sivuleveyden. Sitten vain taitat uudet kulmat siihen kohtaan mihin leikkasit. Itse vielä käänsin koko laatikon nurin (eli sivusta koko laatikko auki, kääntö ja sivun uudelleen teippaus) niin tuli puhdas pinta päälle, postin oma kuosi jäi sisälle. 

Ihan superhelppoa! Kiitos randomsomevideot, että opin tämän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.