tiistai 18. huhtikuuta 2023

DIY: Taskullinen meikkipussukka ja helppo pikkukukkaro (sis. ohjeet)

Edellisessä postauksessa esittelin viikonloppukassini (linkki alla) ja vilautin sen lopussa laukun teosta jääneistä jämäpaloista tehdyn meikkipussukkani. Toilettilaukuksikin voisi kutsua. 

Ks. viikonloppukassin ohje - se on yhdestä kappaleesta tehty!

Tämä on tällainen yhden yön tai viikonlopun yli kestävän toilettimäärän pussukka - tai ihan tietenkin riippuu mitä kosmetiikkaa kukin mukaansa tarvitsee.

Pussukan sisällä on tasku! Ja sen saa ommeltua myös aloittelija ilman, että yhtään tarvitsee hahmottaa miten mitään vuorikangasta tai taskua tehdään. Tähän ei tarvitse tehdä erikseen vuorta vaan koko helahoidon saa ommeltua kerralla - kätevästi ja helposti. 

OHJE: Taskullinen meikkipussukka

Vain kahdesta sivukappaleesta - tarvitset leikata neljä samankokoista suorakulmiota. 

Leikkaa neljä suorakulmiota, kaksi kappaletta keinonahkajäljitelmästä (tai muuta mikä tulee pussukan päälle) ja kaksi puuvillasta (tai muusta mikä tulee sisälle vuoreksi). Itsellä palat olivat kooltaan 24 x 37 cm.

Ompele yksi pääli- ja yksi vuorikangas yhteen oikeat puolet vastakkain, jätä lyhyelle sivulle keskelle kääntöaukko. Käännä oikeinpäin (kuvassa vasemmalla). Silitä tarvittaessa (kuvassa ei silitetty, koska en ollut varma kestääkö keinonahkajäljitelmä kuinka silitysrautaa). Tee toisille kappaleille sama. Kääntöaukkoja ei tarvitse ommella umpeen.

Ompele lyhyiden päiden väliin vetoketju, ompele vetoketju niihin päihin missä on kääntöaukot niin saat ne samalla ompeleella suljettua. Voit halutessasi ensin ommella pienet palat tahtomastasi kankaasta vetoketjun päihin stoppareiksi. 

Aseta oikeat puolet vastakkain ja ompele tasku eli kappaleet yhteen pinkin viivan mukaisesti. Taskun pitää olla lyhyempi mitä kappaleen keskikohta.

Nyt taita pussukka oikeinpäin eli avaa vetoketju ja puljauta vetoketjun puoleiset päät oikeinpäin, taskuinen pää jää sisälle. (Jos et ymmärtänyt, katso seuraava kuva.)

Näin! Taskuosuus on tuolla välissä. Neulaa ja tasaa sivut. Taskuosuuden voi vetää niin ylös kuin vetoketju antaa periksi ja ompele sitten oikealta puolelta sivut yhteen. Eli kummaltakin laidalta kumpikin sivu erikseen.

Tässä muuten on kiva kikka valita värikäs vuorikangas, joka tulee vähän tikkauksesta sivuista pilkistämään, sillä voi tuoda kokonaisuuteen kivan tehosteen!

Ja sitten koko homma onkin valmis!

Sisätasku on nerokas. Se myös antaa samalla tukea ja rakennetta pussukalle. Ja mitä parasta (ainakin näillä minun materiaaleilla) pussukka pysyy itsekseen pystyssä sekä auki että kiinni suljettuna!

Eikä siinä vielä kaikki! 

Tahdoin käyttää tuota keinonahkajäljitelmää mahdollisimman paljon pois, joten tein meikkipussukan (ei muuten ole yläreunaa kohti viistoava, kuvauskulma vain tekee illuusion) lisäksi myös pikkukukkaron!

Ja vaikka se on ihan basic, kerrataas siihenkin ohje!

OHJE: Pikkukukkaro

Leikkaa kaksi suorakulmiota. Ompele pitkien sivujen väliin vetoketju, lisää ensin halutessasi vetoketjun päihin pienet suorakulmiot ns. stoppariksi. Tikkaa myös halutessasi vetoketjun päältä oikealta puolelta.

Ompele sivut ja pohja oikeat puolet vastakkain. Leikkaa nurkista pienet kolmiot pois ja käännä oikeinpäin.

Valmista! Nopeaa ja tehokasta.

Ja pikkukukkaro mahtuu juuri täydellisesti viikonloppukassin sivutaskuun.

Nyt on kokosetti, kunnon trio valmiina. Enää sitten tarvitsisi jonkun viikonloppureissun.

2 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.