maanantai 1. helmikuuta 2010

Kaksi ranneketta

Ensimmäisenä
DIY-lahjavinkkinä
ystävänpäiväksi
ohjeet kahteen erilaiseen rusettirannekkeeseen:

Ranneke 1.
Tarvitset: suikaleen nahkaa, mitan, lankaa, neulan, nuppineulan, sakset ja pienen palan tarranauhaa.
Merkkaa tasaiseksi leikatun (terävät sakset ovat tässä tärkeät) nahkasuikaleeseen keskikohta ja leikkaa nahasta pienempi 1-2cm levyinen suikale.
Rullaa pieni suikale isomman ympäri keskikohdan kohdalta.
Ompele pieni suikale päistään yhteen. Suosittelen vahvaa karhunlankaa, niin ainakin ommel kestää. Käytä nahkaneulaa, mikäli mahdollista.Muotoile isompaa suikaletta keskikohdan ympäriltä......tyyliin näin, rusettimaiseksi.Nyt ompele käsin tai koneella pieni pala tarranauhaa suikaleen päihin.Valmis! Ja eikun pakettiin rokimmalle kaverille.
Ranneke 2.
Inspiraatio lähti tammikuun Cosmopolitanissa esillä olevasta Glitterin rusettirannekkeesta. Tarvitset: leveähköä kuminauhaa, sakset, neulan, lankaa sekä itse nauhan, josta teet rusetin. Se voi olla satiinia, puuvillaa, nahkaa - ihan mitä vain. Itse käytin lähinnä paketointiin tarkoitettua koristenauhaa, jonka reunoilla kulkee metallisekotteista jämäkämpää lankaa.Asettele nauha kolmeen kerrokseen, niin että nauhan päät jäävät alimman kerroksen alle. Kerroksien olisi tarkotus tulla niin sanotusti kasvavaksi: päälimmäinen lyhyin ja alin pisin.Ota pieni pätkä samaa nauhaa ja kierrä se kerrosten ympäri keskeltä. Nauhan päät pitäisi jäädä alle. Leikkaa mahdollinen ylimääräinen nauha pois.Ompele takaa kerrokset sekä päälinauha kiinni toisiinsa. Kiristä päälinauhaa samalla, jotta kerrokset hieman rypistyvät.Mittaa kuminauhalla ranteesi ympärys. Älä tee liian tiukkaa ranneketta, sen täytyy mahtua hyvin tulemaan ranteesta uloskin. Ompele leikattu, sopivan mittainen kuminauha päistä yhteen ja kiinnitä rusetti rannekkeeseen.Valmis!

6 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.