tiistai 1. kesäkuuta 2010

Yhdestä kaksi.

Ostin kirpparilta Gina Tricotin mekon 2,50e. Epäröin ja mallailin sitä käsissäni, kunnes täti vierestä sanoi "Voi, kun löysit nätin mekon!" Ilman tuota kehaisua en olisi ostanut mekkoa, joka näytti niin flanellimaisen kuumalta ja raskaalta päällä. Kotona tein mekolle pari muutosta. Huomaatteko? Tadaa, se ei ole enää mekko, vaan hame plus pikkujakku.Sakset käteen ja vyötäisiltä mekko poikki. Päätin pistää hameosaan resorikaitaleen. Tämä on aina ärsyttävin vaihe resoreiden kanssa. Pingota, nuppineulaa, pingota, venytä, venytä ja singuta. Nuppineulaa päälle ja aloita alusta. Yläosan leikattua helmaa vain käänsin sisäänpäin ja siirsin alinta nappia. Nyt takkia ja hametta voi pitää yhdessä settinä, mutta kokonaisuus ei ole yhtä raskas ja kuuma mitä se mekkona oli.Tai sitten hametta voi pitää erikseen. Cora terrorisoi taas, se kenties yrittää tehdä piruetteja kameralle?Pikkujakkukin on kiva yksinäänkin. 2,5 euron ylä- ja alaosa, ei paha, ei paha laisinkaan.

5 kommenttia:

 1. sähän voisit tehdä tällaisen: http://www.leblogdebetty.com/2010/06/01/ice-cream-shirt/

  VastaaPoista
 2. chatrin,
  kiitos :) Tuo paita on kyllä melko soma ja toimisi mekkona aika kivasti...Taidan kirjottaa idean ylös Diy-To-Do-listalleni :) ja kiitos myös linkkivinkistä, olin ihan unohtanut tuon blogin olemassaolon :)

  VastaaPoista
 3. Itsellä ainakin helpottaa kun laittaa 1/2 ja 1/4 hakit sekä hameosaan että resoriosaan. Niistä nuppareilla kiinni ja sitten ommellessa venyttää resorin oikeaan mittaan :)

  VastaaPoista
 4. Wingless,
  noin minäkin useimmiten teen, mutta jos on niin napakka ja vielä kaksinkertainen resori, niin on parempi pistää ensin koko matkaltaan nuppineuloilla kiinni ni menee ainakin ensimmäisellä ompelukerralla kunnolla :)

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.