tiistai 8. kesäkuuta 2010

DIY: helmirannekoru.

Aloittelevalle koruaskartelijalle simppeli rannekorun teko-ohje:

Tarvitset: pienet pihdit (yhdillä pärjää, mutta kaksilla pärjää paremmin), helmiä, korulukon ja vahvaa rautalankaa. Mittaa rautalangasta ranteen ympäri kulkeva pätkä. Lisää mukaan pari varasenttiä, koska rautalangan päistä menee pätkät korulukon kiinnitykseen. Leikkaa rautalanka poikki hommaan tarkoitetuilla saksilla (älä käytä esim. kangas- tai askartelusaksia, metalli ei ole saksille hyväksi) tai nitkuta se poikki pihdeillä.Pujottele helmiä ketjuun tahtomallasi tavalla. Jos sekaan tulee erikokoisia/-värisiä helmiä, aloita keskeltä, jotta saat korusta suht symmetrisen. Kun olet pujottanut rautalangan lähes täyteen helmiä, on aika liittää siihen korulukko. Voit käyttää vanhasta ketjusta irroitettuja tai kaupasta ostettuja (mm.Tiimarista löytyy edullisia tarkoitukseen soveltuvia).Ota pihdit ja taivuta rautalangan päätä. Mitä pienempi pihdin pää on, sitä helpommin pystyt kiepauttamaan rautalangan pään pieneksi silmukaksi. Voit teipata rautalangas toisen pään, jos pelkäät, että taittelussa onnistut tiputtamaan helmet pois kyydistä. Kun pää on taitettu silmukaksi, liitä siihen pyöreä lenkki: avaa pihdeillä lenkkiä hieman, pujota se silmukasta läpi ja taivuta lenkki pihdeillä takaisin suljetuksi.Taita silmukka myös toiseen päähän ja liitä siihen itse korulukko.Nyt se on valmis.

2 kommenttia:

  1. Minkä paksusta sun rautalanka on? Ostin vahingossa liian paksua, eikä siitä saa oikeen mitään aikaiseksi. En nyt muista kuinka paksua se on, mutta en todella keksi mihin sitä käyttää, kun rannekoruksi liian jäykkää ja paksua :(

    VastaaPoista
  2. chatrin,
    en kyllä osaa ulkomuistista yhtään sanoa, ei tuokaan kovin taipuisaa ole (esim. kun paketissa ollut rullalla niin ei sitä helposti tikkusuoraksi saa) Ehkä sä vielä löydät sille käyttöä :)

    VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.