lauantai 6. huhtikuuta 2013

Ketjuisia silmukoita.

Lukijan pyynnöstä innostuin tekemään toisen virkatun rannekorun kuvien kera. (Ks. esittelypostaus täältä.) Tutoriaali on niin helppo ja nopea, että aloittelijakin onnistuu varmasti ensimmäisellä yrittämällä!
Rannekoru siis virkataan ison ketjun ympärille vaihtaen ketjujen laitoja vuorotellen. Tekniikka on niin näpsäkkä, että moni varmasti hoksaisi virkata rannekorun jo ihan ilman erillisiä kuvallisia ohjeitakin.
Valikoi mieleisesi ketju. Pääasia, että se on tarpeeksi isoa. Käyttötarkoitukseen soveltuvia ketjuja voit bongata koru- ja askarteluliikkeiden lisäksi edullisemmin rautakaupoista ja tavaratalojen rauta-osaltoilta.
Valitse mieleisesti lanka. Mitä ohuempi, sitä parempi. Puuvillat ovat hyviä, niin koru ei kutita. Kokeile yksivärisiä, useita lankoja sekaisin tai vaikka moniväristä ohutta ontelolankaa, kuten minä seuraavaksi:
Tee koru näin: virkkaa ensimmäinen ketju täyteen kiinteitä silmukoita. Yhdistä piilosilmukalla viimeinen silmukka ensimmäiseen. Jatka suoraan virkkaamista seuraavaan ketjuun. Jos ensimmäiseen ketjuun meni 20 silmukkaa, tee seuraaviin vain 10 silmukkaa. Virkkaa vuorotellen ylä- ja alareunaan silmukat. Toista ketjun viimeiseen taas tuplamäärä silmukoita. Päättele langat ja yhdistä ketjun päihin mieleisesi lukko. Se voi olla esimerkiksi papukaijalukko, nappi ja lenkki tai vaikka rusetille sidottava satiininauha.
Valmista! Eikö ollut helppoa? Kokeile erilaisia lankoja ja väriyhdistelmiä erilaisiin ketjuihin. Vaihtoehtoja kyllä löytyy. Samalla tekniikalla voisi vaikka virkata isomman version kaulakoruksi.

8 kommenttia:

 1. tuota täytyy kyllä kokeilla, tykkään KAIKENLAISISTA koruista ja ranteessakin saisi olla monta ketjua. Kiitos oheesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ole hyvä! :) eikun tekemään koruja! :)

   Poista
 2. OiH näen sielunisilmin tälleen tehdyn veskan hihnat :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laukunhihna! Tosiaan, siinäpä vasta hyvä idea! :)

   Poista
 3. Mahtava idea ja todellakin toimisi varmasti hienosti myös laukunhihnoina! Jee, kokeiluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Potentiaalia ja variaatiomahdollisuuksia kyllä on, joten eikun kokeilemaan ;)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.