keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Tahdon-kengät.

Olipa kerran yksi komea mies ja yksi kaunis nainen. Sitten tuli yhdet maaliskuun häät. Yksi morsian, yksi sulhanen ja yhdet juhlakengät. // Yllä: kollaasin kuvat valokuvaaja Tuomo Björkstenin valokuvista.
Oi kyllä! Kuka ehti hoksata? Morsiamen kengät ovat minun käsialaani! Me ei morsiamen kanssa tunnettu, mutta sain silti kunnian maalata morsiamelle hänen toiveidensa mukaan kengät hääjuhlaan. Onneksi suunnittelu aloitettiin hyvissä ajoin. Morsian ehdotteli ideoita ja minä toteutin ne parhaimpani mukaan.
Koska kyseessä oli mustat juhlakengät ja tyyli rokahtava, pidettiin värimaailma ja maalattava pinta-ala suhteellisen napakkana. Isoja kuvioita, useita pieniä yksityiskohtia. Oli siinä työtä! Mustalle puhtaan valkoisen maalaaminen ei ollutkaan kovin helppoa. Kyllä siinä tuli monen monta maalikerrosta.
Tässä näette kenkien laidat. Toisessa kengän syrjässä on sulkien keskellä hääparille tärkeitä elämän käännekohtia ja toiseen kenkään tuli ehkä yksi suomenkielen kauneimmista verbeistä: tahdon. Nuo päivämäärät kyllä jännittivät, ne piti tuplatarkistaa noin miljoona kertaa ettei käy todella noloa virhettä!
Taakse tulivat häiden ns. teemafontilla hääparin etunimen kirjaimet, jotka päättivät kylkien maalausalan.
Kenkätilaukseen kuului maalaustyön lisäksi myös nilkkaremmit. Ne jäivät irrallisiksi, jotta ne voi sitoa nilkan ympärille eri tavoin, joko ristiin tai vain nilkan takaa jalan ympäri.
// Kuvassa kengät omassa jalassani - tuntui väärältä pistää jalkaan tilaajan kengät, mutta pakkohan se oli, jotta osasi arvioida remmien toimivuuden. Ja onneksi oli kokokin lähes sama niin ei sentään tullut toisen kenkiä venytettyä.
Nilkkaremmit on helppo tehdä myös itse, ei vain somistukseksi mutta myös auttamaan esimerkiksi hiukan löysien kenkien jalassa pysymistä. Tee nilkkaremmit esimerkiksi näin: leikkaa nahasta suikaleet, jotka riittävät kengän alta nilkan ympäri kahdesti tai vaikka jopa kolmesti. Voit taittaa suikaleen nahalle soveltuvalla liimalla kaksinkerroin, ommella sen siistiksi tai käyttää sellaisenaan. Kiinnitä päihin pienet soljet ja puhko soljen toisen päähän soljelle reikiä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös ohutta vyötä, jämäkkää kangasta, paksuja nauhoja tai vaikka ohutta huivia remmin korvikkeena!
Ja niin tilaustyö oli lopulta valmis ja kengät lähtivät matkaan kohti alttaria! Ja voin kertoa, tässä vaiheessa todella jännitti! Kyseessä oli kuitenkin toisen ihmisen häät.. Onneksi tilaaja oli tyytyväinen!
Siellä ne kengät pilkahtavat! Hääpari kaikessa komeudessaan. // Kuva: Tuomo Björksten.
Koin todellista iloa, kun sain olla mukana hääparin juhlassa kenkien kautta! Oli kunnia saada tehdä näin henkilökohtainen kenkämaalaus. Kaikkea hyvää avioparille, olkoon avioliittonne tie pitkä ja onnellinen! 

29 kommenttia:

 1. wau, ihan uskomattoman kauniit! kyllä noilla kelpaakin alttarille astua:)

  VastaaPoista
 2. WOW, todellinen kunnia, kun pyydetään noin tärkeään tilaukseen tekijäksi. Upeat ovat, todella! Itse olen sinusta inspiroituneena suunnittelemassa erästä maalausprojektia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nuukaska! :) Se oli todella ilo ja kunnia! :) Oijoi, kiva kuulla inspiroineensa toista maalaushommiin! :) Kerro jos työ päätyy nähtäville julkisestikin, olisi mukava nähdä lopputulos! :)

   Poista
 3. Ihanat kengät! Oot kyllä tosi taitava :)

  VastaaPoista
 4. onea vaan kenkien tekijällekin. todella upeat.

  VastaaPoista
 5. Voi miten kauniit <3 Jos joskus tarvitsen kenkiin kuvioita, niin tänne pitää tulla :)

  VastaaPoista
 6. IHANAT. Jos joskus meen naimisiin niin haluan sulta maalaukset kenkiin - hinnalla millä hyvänsä. :D Kosintaa varmaan saaki kyllä odotella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) miten olisi "kosintaa-odotellessa"-kengät? ;)

   Poista
 7. Upeat kengät, olet kyllä lahjakas! Kengät näyttävät mätsäävän kauniisti koko häiden värimaailmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Värimaailma kyllä sointuu, suunniteltiin se yhteen mätsääväksi :)

   Poista
 8. VAU!!! Ensinnäkin aivan uskomattoman hieno idea kustomoiduista hää-kengistä mutta vielä on upeampi tuo toteutus!!! MAHTAVAT! Oi, tuollaiset on varmasti hieno pitää esillä hääkuvan vieressä tms. MIKSI VIDUSSA MÄ EN KEKSINYT TOLLASTA KUN MENIN NAIMISIIN, YHYY!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Haha, aina on joku joka keksii jotain joka toista kovin harmittaa, kun ei tullut sitä jotain itse keksittyä :D Eikun uudet häät pystyyn kenkien kera ;)

   Poista
 9. Aivan mahtava idea ja upea toteutus! Olet kyllä tosi taitava.
  Kaunis on kyllä tuo häämekkokin, paljon yksityiskohtia.

  VastaaPoista
 10. Aivan uskomattoman upeat kengät! Ihanaa varmasti morsiamelle että kaikkien kuvien ja muistojen lisäksi on jotain noin konkreettista ja ainutlaatuista muistona tärkeästä päivästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Totta, varmasti vähän erilainen muisto kuin kuvat :)

   Poista
 11. Vau mitkä kengät! Aivan mielettömän hienot! Oot kyllä niin uskomattoman taitava tekemään noita kenkien koristeluja, sun täytyis mainostaa sitä enemmänkin ja ottaa tilauksia vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mainostamista olen kovasti välillä miettinytkin, mutta panoksia ei tunnu markkinointiin irtoavan. Toivon, että ehkä vielä joskus aika ja rahkeet riittävät :)

   Poista
 12. Olipa melkoinen yllätys bongata tuttu morsian blogistasi jota palasin lukemaan monen kuukauden tauon jälkeen! Ovat kyllä upeat kengät ja tismalleen omistajansa näköiset, kaikki kunnia sinulle! Saattaa olla että otan itse yhteyttä saman asian tiimoilta tulevaisuudessa.. ;)

  -Suviko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tähän voisi todeta, että kyllä se on maailma (tai Suomi) pieni! :) Kiva kuulla, että palasit tauon jälkeen, tervetuloa takaisin ja siitä vain yhteyttä ottamaan jatkossa! ;)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.