perjantai 7. helmikuuta 2014

Kerät.

Ihanat kevätlangat houkuttelivat minua tänään. Olin jo kiikuttamassa kasaa tiskille, kun muistin sen. AI NIIN. Se lupaus. Taisin vannoa, etten osta uusia lankoja ellei niille ole todellista tarvetta. Mutkun-mä-haluun-ääni yritti kyllä kiertää pääni, mutta niin se nyt kyllä vain on, että uutta lankaa ei tarvi ostaa vain siksi, että se ois aika kiva. Loppukoon nyt se lankahamstrauksen kierre, vanhat pitää käyttää ensin pois.
Kotona aloinkin kartoittamaan mitä lankoja sitä on tullut jemmattua. Ja tämän kaaoksen sain vastaan. Kuka on myllännyt sekaisin kaikki nämä epämääräiset kerät, puikot ja keskeneräiset työt pistänyt sekaisin? O-ou.
Kartoitus muuttui siivoukseksi. Jopa tein niin, että pistin pusseihin kaikki pikkujämät. Yllättäen kaikki langat meni näin pienempään tilaankin (tilaa ostaa uutta lankaa, yes? No? Yeesss?). Nyt myös jatkossa varmaan löytäis just-sitä-tiettyä-lankaakin helpommin, kun jämät on eriteltynä isommista lankakeristä.
Tuli koottua myös keskeneräiset työt lankojen seasta pois. Mitä ne siellä kukkuavat, osan näistä olin jo ihan tyystin unohtanut. Yksi jäi myös täysin mysteeriksi (tuo ruskea kipale tuossa keskellä), ei ole yhtään hajua mikä tuosta oli muka tulossa? Ei varmaan mikään..joten purin sen. Ja kaikki muutkin ikuisuustyöt - jos ei edes tee mieli palata jonkun tynkätyön pariin, on se parempi ohittaa ja purkaa pois.
Purkuun meni myös tämä piponrötkäle. Tein sitä talven alussa ja johonkin se innostus vain tyssäsi. Tästä piti tulla joulupipo. Ei tullut. Ja en ala ensi jouluun säästämään. Sinne meni syrämmet. Ehkä vähän otti rinnasta, kuviot olivat omasta päästä ja suunnittelin niitä ruutupaperille ihan kohtuuttoman kauan.
Pisteenä iin päälle kaulahuivin pala, johon harjoittelin kaksi(?) talvea sitten ruutukuvion neulomista. Into tyssäsi tässäkin. Rullalle meni, sillä enää en edes halua itselleni tuollaista huivia. Että sellaista tein tänään. Entäs te?

8 kommenttia:

 1. Tuli mieleen tätä postausta lukiessa kuinka entinen luokkakaverini käyttää kaikki jämälankansa pienen pieniin villasukkiin.Niitä hän sitten lahjoittaa sairaalan keskos osastolle.Säkinhän voit niin halutessasi tehdä keskosille sukkia itselle turhista liian jämistä langoista :)

  VastaaPoista
 2. Jotain tällaista pitäis munkin elämässä olla edessä :) Mistä olet ostanut noin näppärän näköisiä uudelleen suljettavia pusseja? Mä olen käyttänyt sellaisia tyhjiöpusseja, mutta ne eivät kestä kovin montaa avausta ja tyhjiöstä on enää jäljellä muisto vain. Toimiessaan ovat kyllä tosi hyviä, kun litistävät lankatilavuuden kolmannekseen alkuperäisestä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo "jätti-minigripit" ovat Ikeasta :) settiin kuuluu kahta kokoa ja ovat tosi kestäviä, monikäyttösiä, edullisia...suosittelen! :)

   Poista
 3. Oli varmasti hyvä kun et ostanut uusia. Mulla on sama juttu, ei uusia lankoja ennenkuin laatikot on tyhjentyneet! Ja kylläpä niitä riittää. Lainasin kirjastosta Sanna Vatasen jämälanka kirjan, selailen sitä lähes päivittäin -- ehkäpä saan tuhottua omani...? (Ja osa menee kirpparille)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa kirjaa olen minäkin usein kirjastosta lainannut, siinä on kyllä monen monta hyvää ideaa jämälankojen pois käyttämiseen :)

   Poista
 4. Kiva postaus! Mitäköhän noista jämä langoista vois tehä..? Muutakin kuin isoäidin neliöitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anonyymi :) Se on erittäin hyvä kysymys, aika näyttää ;)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.