torstai 27. helmikuuta 2014

Nami, nami.

Kevät saapui talven keskelle ja kevätkeittiö kaipaa uutta ilmettä. Eka tylsin uudistus ensin: keittiöpyyhkeet.
Kankaaksi valitsin Anno-puuvillat ja ostin niitä nyt ensimmäistä kertaa (KodinYkkösestä). Ihan jännällä seurasin, kun myyjä pakkasi kangaspalat tuommoiseen pussiin. Ihan päät sulattivat yhteen. Ihan uutta minulle!
Ihanasta mustavalkoisesta Nami-nimisestä kankaasta tein jo kolmet keittiöpyyheliinat. Lopun palan laitoin jemmaan, ompelen lisää tarvittaessa. Oli kyllä kiva surrauttaa ihan omat liinaset, sai just sen kokoiset kuin tahtoi.
Ja katsotaan vielä ihan vaikka huvikseen kuva ennen. Siinä on surullisen kulahtanut kaveri. Aikansa palvellut.
Ja kuva jälkeen! Kyllä on nyt vähän enemmän ryhtiliikettä. Nami, sanon minä! Kuka huomasi, etten ommellut liinoihin ripustuslenkkiä? Mitä sitä suotta sellaisia, menee kuitenkin poikki ja rikki. Klipsut on parempia, etenkin jos sellaisen pistää kivasti nahkasuikaleella roikkumaan. Hyvämuistiset nyökkäävät, tätä klipsu-vaihtoehtoa olen ennenkin suositellut vaihtoehdoksi. Minkäs teet, hyvää ideaa tyrkyttää miellään.
Jäljelle jää kysymys: mitä teen vanhoille keittiöpyyheliinoille? Näitä on iso kasa, kaikki yhtä haprastuneita ja enemmän tai vähemmän pinttyneiden tahrojen peitossa. Yäk, yäk, yäk. Mitä sanoo muut, kelpaako puhtaimmat yksilöt vielä kierrätykseen vai pitääkö heittää lumpuiksi? Mihin voisi lahjoittaa hyötykäyttöön?

12 kommenttia:

 1. Voi, mä jostain syystä rakastan vanhoja kulahtaneita keittiöpyyhkeitä - niiden imukyky on niin paljon parempi kuin uusien! Mutta ei tarvii mulle alkaa lähettelemään vanhoja pyyhkeitä, omasta takaa löytyy nimittäin jo aivan liian monta ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota imukykyä en osannutkaan ajatella uudistamispäätöstä tehtäessä. Nyt eron huomaa, mutta kylläpä nuo uudetkin kuluvat ajan myötä imukykysemmiksi :)

   Poista
 2. Oon saumuroinut vanhoista pyyhkeistä kaverin vinkistä kestotalousliinoja, esim. ikkunanpesuun käyvät hyvinkin jo aikansa eläneet! Keittiöpyyhkeistä tulee myös kivan pehmeitä nenäliinoja, mutta ymmärrän, jos sellainen kierrätys menee jo jollekulle vähän liian pitkälle :) Eläinten hoitokodit saattavat ottaa vastaan nuhjaantuneita pyyhkeitä, lakanoita ym., kannattaa olla yhteydessä paikalliseen eläinten suojeluyhdistykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunanpesussa uusiokäyttö onkin hyvä vinkki! Kevät tulee ja parvekkeen ikkunoiden pesussa nuo olisi hyvä hyödyntää! :)

   Poista
 3. Erilaisiin löytöeläinkoteihin ja sellaisiin saattavat haluta lahjoituksena, siellä kun kuluu kaikenlaista rättiä ja peittoa ja muuta.

  Voi voi, jännällä olisin minäkin muovitusta seurannut. Joskin olisin saattanut myös sanoa, että elkää nyt hyvät ihmiset muoviin laittako, menevät repussa sellaisenaan. Meillä tuo muovi nimittäin ainakin olisi turha roska :(. Tuhlausta, sanon minä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, turha roska se itsellekin sitten lopuksi oli. Ensi kerralla sitä osaa sitten pysäyttää myyjän ennen muovitusta ;)

   Poista
 4. Löytöeläintalot ottavat vastaan lakanaa ja pyyhettä, siellä niitä kuulemma kuluu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, näin tuossa muutkin vinkkasivat. Harmi vain, että lähin on löytökoti on hyvin, hyvin kaukana. Pitää miettiä miten ne sinne saisi kuskattua :)

   Poista
 5. Nyt vähän nolottaa.. Mun mielestä jossain oli hyvin samanlaista kuosia olevia astiapyyhkeitä myytävänä, mutta ne maksoivat ihan törkeästi. Himoitsin niitä, mutten raaskinut ostaa. Vaan eipä sitten tullut mieleen, että kangastakin saa ja ompelukoneenkin omistan... :) Mutta ehtiihän tässä vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin aluksi ihastelin noita Annon valmiita pyyhkeitä, mutta sitten näin kangaspakat ja tottahan toki sitä mielellään itse tekee aina jos pystyy...joten eikun nolotukset pois ja kangaskaupoille! :)

   Poista
 6. Mä käytän siivousrätteinä, kenkien puhdistuksessa ja kiillotuksessa, silitysrätteinä, hiustenvärjäyksessä väriroiskeiden pyyhkimisrätteinä, askartelussa kaikenmaailman maalien ja liimojen ja öljyjen pyyhkimisrättinä, ja muissa random-puuhissa just kaikkii tollasii vanhoi mitä-lie-kankaanpaloja. Sit ku on tarpeeks tahrittu tai puhki kulunu ni kyl ne sit lopulta löytää tiensä roskiin :) niin ja pyörän korissaki taitaa kulkee muovipussissa yks tollanen vanha mikälie-kangas sateen aiheuttamia kuivaustarpeita varten, ni ei sit haittaa jos se jää johonki tai joku urpo sen sieltä keksii pöllii :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä vinkkejä! Erityisesti tuo pyörän pyyhkimisrätti on hyvä, otan sen käyttöön. Vois kans viedä yhden varastoon niin saa tarvittaessa kuraa pyyhittyä pois.. :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.