maanantai 17. helmikuuta 2014

Inspiraatio-taulu.

Olen kaivannut tauon jälkeen taas jonkinlaista diy/inspiraatio-muistitaulua seinälle. Useampaa erilaista on vuosien saatossa ollut ja tällä erää taivuin siihen perinteisimpään versioon: päällystetty taulu. Ja tässä siihen pientä tutoriaalin tynkää..eli kuinka teet itsellesi vanhasta taulu(pohja)sta muistitaulun? Tarvitset: päällystettävän taulun, niittipyssyn, sakset, kuminauhaa (käytä vaikka pätkät pois, ei kaikkien tarvitse olla samanlaisia?) ja vanulevyä tai jotain pehmyttä tekstiiliä väliin sekä mieleistä päällystyskangasta.
Kun ei itseltä löytynyt vanulevyä tai mitään sinnepäinkään, päätin käyttää nyppääntynyttä fleeceä. Tummanpunainen sävy vain tunki tietenkin ohuen päällyskankaan läpi, joten jouduin päällystämään taulupohjan kahdesti, argh! Vinkki: pehmustukseen muuten voisi mennä myös vaikka vanha villapaita!
Leikkaa kankaat pohjan paksuuden mukaan. Paksuus plus centti-pari on hyvä kääntövara.
Ja sitten eikuin niittaa päällinen pehmusteen päälle. Aloita pidemmästä laidasta, kiristä vastakkaiselle puolelle. Käännä sitten päät ja taita yhteneväiseen tyyliin nurkat. Hifistelijä olisi tietenkin ensin silittänyt kankaan..
..minä skippasin silittämisen - on ne sisustustaulut ennenkin suoristuneet ajan myötä itteekseen, right? Lopuksi lisää tahtoessasi kuminauhaa. Moni vetää symmetrisesti ristiin ja rastiin, minä niittasin vain muutaman pätkän koko tauluun, koska liika olisi ollut liikaa. Nuppineuloilla tulen kuitenkin kaiken pienemmän taulun laittamaan.
Ja sitten vain memo-taulu seinälle. Laitoin siihen heti pari juttua testikäyttäjiksi. (Ja nyt - missä on ne sadat muistilaput ja inspiraatiokuvat, joita varten taulun tein?!)
Ja pilkahdus kokonaisuudesta. Käsityö-/pukeutumisalkovin seinälle se meni, korutauluni viereen (postaus täällä).
"Luovuus ei ole pelkkä harrastus - se on elämäntapa" - sain ihanan kortin viime viikolla ihanalta ystävältäni.

3 kommenttia:

 1. Törmäsin blogiisi eilen ensimmäistä kertaa, ja ai että kun ihastuin! Tavallaan toivon, että olisin löytänyt tieni tänne vaikka vasta viikon päästä - nyt jää tenttiin lukemiset aivan liian vähille, kun en malta lopettaa blogisi lukemista!=D

  -Essi
  http://www.lily.fi/blogit/garage-glamour

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi, kiva kun löysit tänne, tervetuloa mukaan! Pistä lukeminen paussille, lue siihen tenttiin ensin, kyllä blogihöpötykset odottaa ;) tsemppiä tenttiin!

   Poista
  2. Kiitos tsempeistä! Palkitsen sitten itseni tentin jälkeen lukemalla oikein monta postausta! (;

   -Essi
   http://www.lily.fi/blogit/garage-glamour

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.